Spitalul Municipal de Urgenta din Moinesti, una dintre cele mai dotate unitati spitalicesti din Moldova, va avea o pista unde vor ateriza si decola elicopterele care vor aduce cazurile de extrema urgenta. Investitia este suportata integral de la bugetul local si este in valoare de 375 de mii de lei. Construirea pistei pentru elicoptere a venit din necesitate.

Pâna acum, daca bolnavii in stare grava erau adusi pe calea aerului, singurul loc unde se putea ateriza era pe stadionul din Moinesti. Aducerea lor de acolo, transferul cu ambulanța, in conditiile in care este necesara in astfel de cazuri asigurarea functiilor vitale, reducea sansa la viata.

“Aceasta investitie s-a impus din necesitate. Eliminam o veriga intermediara -ambulanta – si scurtam timpul de reactie. Astfel dam o sansa in plus la viata cazurilor extrem de grave”, a precizat dr. Adrian Cotârlet, managerul Spitalului Municipal Moinesti.

PUBLICITATE

“Este o lucrare in curs de executie. Reprezentantii societatii care au câstigat contractul m-au anuntat ca helioportul ar putea fi gata mai repede decât era prevazut. La finalul lui septembrie ar putea fi functional” – a declarat Viorel Ilie, primarul municipiului Moinesti.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ