Președintele Consilliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu a avut vineri, 8 februarie 2019 o întâlnire cu reprezentanți ai Băncii Mondiale, pe agenda discuțiilor aflându-se proiectele prioritare pentru județul nostru.

La întrunire s-au aflat și reprezentanți ai primăriei municipiului Bacău, ai Regiei Autonome Aeroportul Internațional ”George Enescu” precum și reprezentanți ai direcțiilor Tehnic-Investiții, Economic și Dezvoltare Durabilă și Managementul Proiectelor din aparatul propriu al instituției.

Reprezentanții Băncii Mondiale au prezentat rezultatele parțiale ale unui sondaj efectuat în municipiu care prioritizează dorințele și nevoile băcăuanilor în 10 proiecte de interes.

Acestea se referă la autostrada Bacău-Brașov, drumul expres Bacău-Piatra, pasarela ce traversează calea ferată, nodul intermodal de transport dar și un număr de străzi din Bacău sau drumuri care asigură mobilitatea între municipiu și comunele limitrofe.

Reprezentanții Băncii Mondiale, care au astfel de întâlniri cu administrațiile orașelor mari din România, vor centraliza propunerile cetățenilor, acestea urmând să fie prezentate Comisiei Europene pentru o alocare cât mai bună a sumelor destinate României în următorul exercițiu financiar.

Alte articole