Candidatii inscrisi la cea de a doua sesiune a bacalaureatului din acest an, cea din toamna, intra astazi, 26 august, in focurile probelor scrise. Daca la evaluarea competentelor lingvistice si digitale emotiile lor au fost mai mici, pentru simplu fapt ca testarile erau apreciate prin calificative (mediu, avansat sau experimentat), acum vor avea de infruntat exigenta comisiei de corectare care va nota lucrarile.

Pe 26 august este programata proba scrisa la limba si literatura româna, urmata in 27 august de limba si literatura materna, 28 august – proba obligatorie a profilului (matematica – real sau istorie – uman) si 30 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

10 centre de examen

Cei aproape 3.000 de candidati inscrisi la aceste probe vor sustine examenele scrise in 10 centre: in Bacau – Colegiul “Henri Coanda” (307 candidati), Colegiul “Gr.Antipa” (348), Colegiul Economic “Ion Ghica” (337), Colegiul Tehnic “A.Saligny” (409) si Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” (438). In judet, centre de examen au fost stabilite la Onesti – Colegiul Tehnic “Petru Poni” (294 candidati) si Colegiul Tehnic “Gh.Asachi’ (264), Comanesti – Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” (292 candidati), Moinesti – Colegiul Tehnic “Grigore Cobalcescu” (313 candidati).

Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pâna la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3 – 4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale. In sesiunea din iunie -iulie, rata de promovare la examenul de bacalaureat a fost de 60,6 la suta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ