O noua generatie de elevi de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” au sarbatorit, vineri dimineata, terminarea cursurilor liceale. Nici macar ploaia nu le-a stricat planurile celor peste 226 de absolventi care au iesit in mars prin oras, pe traseul Ateneu – Centru – Palatul Adminsitrativ – Primaria Bacau – Casa de Cultura, unde a fost organizat si cursul festiv. Le-au fost alaturi profesori, colegi, prieteni si parinti. Cu totii s-au bucurat ca au trecut cu bine anii de liceu si deja isi fac planuri pentru viata de student.

Pentru anul scolar viitor, la admiterea din aceasta vara, Colegiul National “Vasile Alecsandri” are in oferta educationala 4 clase pe profil uman – specializarile filologie intensiv 28 locuri, filologie bilingv engleza 28 locuri si stiinte sociale 56 de locuri, si alte 4 clase pe profil real – specializarile stiinte ale naturii intensiv engleza 28 locuri, stiintele naturii 28 locuri, matematica – informatica 28 locuri si matematica – informatica intensiv engleza 28 de locuri. Pentru clasele bilingve se va sustine examen inaintea repartizarii computerizate, iar pentru clasele cu studiu unei limbi straine, proba de aptitudini la limba moderna se va sustine tot dupa repartitia pe calculator.

“O generatie ca aceasta parca nu am mai avut. Le urez mult succes si ca ceea ce au invatat in colegiul nostru sa le fie de un real folos. Daca tin cont de sfaturile pe care le-am transmis, noi, profesorii, sigur vor reusi in viata.”

prof. Vasile Cautis – director CN “Vasile Alecsandri” BacauPUBLICITATE