Din acest an, cei 5.000 de locuitori ai comunei Horgesti vor beneficia de o moderna si eficienta instalatie de iluminat public. Investitia s-a realizat cu fonduri obtinute prin Masura 322, accesata de GAL Colinele Tutovei, in cadrul PNDR.

Suma totala a ajuns la circa 50.000 de euro, din care 38.953 euro reprezinta ajutor public nerambursabil, iar diferenta de 10.179 euro sunt cheltuieli neeligibile, suportate de catre comuna Horgesti.

Astfel, s-a reusit inlocuirea iluminatului stradal existent, conventional, cu solutii de iluminat mult mai eficiente energetic. Mai exact, acum, locuitorii comunei au un sistem de iluminat public inovativ, cu panouri solare fotovoltaice, cu consum redus de energie. Practic, au fost instalati, pe o distanta de circa 2 kilometri, 21 de stâlpi de iluminat public, cu LED-uri cu consum redus de energie.

„De aceasta investitie beneficiaza toti locuitorii comunei Horgesti, in jur de 5.000 de persoane. Traseul pe care s-a facut proiectul incepe cu drumul principal, lumineaza Primaria, merge pe drumul spre scoala, iar la celalalt capat al lucrarii avem biserica ortodoxa, un cunoscut monument istoric. Prin acest proiect, am finalizat programul de iluminare publica a tuturor strazilor din comuna Horgesti”, a declarat Ion Danca, primarul din Horgesti.

Localitatea Horgesti este situata la sud de municipiul Bacau, pe malul stâng al Siretului, în apropierea fostei cetati dacice Tamasidava. Prima mentiune documentara a comunei dateaza din 1442. Ca obiective turistice, Horgestiul se mândreste cu cele trei biserici de lemn, construite in secolul XIX, dar si cu iazul cunoscut printre pasionati drept „raiul pescarilor de crap”.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE