Fundatia comunitara Bacau a obtinut finantari de peste 20.000 de lei din fondul “Initiative Comunitare”. Patru proiecte au fost semnate, valoarea individuala a acestora fiind cuprinsa intre 2.500 si 3.700 lei. Proiectul “Bacaul in povete si culoare” este organizat de un grup de initiativa condus de Claudia Munteanu cu sprijinul fundatiei ARAS.

Acesta presupune ca pe aleea principala a parcului Cancicov sa fie desenate câte 10 “file de carte” care sa contina citate sau intrebari de constientizare. Din grupul de artisti fac parte trei pictori, 10 elevi de la Colegiul de Arta, dar si 10 voluntari. Cel de-al doilea proiect, “Sa luminam cerul cu speranta”, apartine Asociatiei Lumina.

Prin acesta se urmareste sensibilizarea actorilor din comunitate ce pot interveni pentru schimbarea in bine a situatiei copiilor si adultilor cu boli incurabile. Asociatia “Un zâmbet”, Bacau a obtinut finantare pentru proiectul “Mâini dibace”.

Acesta doreste dezvoltarea abilitatilor creative a 25 de tineri din mediul rural, din judetul Bacau, care vor participa timp de cinci zile la un atelier de realizare a obiectelor handmade. Cel de-al patrulea proiect se numeste “Hai sa fim mai selectivi!” si apartine asociatiei Vernal.

Activitatile principale care se vor desfasura in cadrul acestuia doresc sa traga un semnal de alarma asupra importantei reciclarii selective.

Madalina Gheta


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ