Tehnicianul Sport Clubului spera ca lotul sa fie intarit pâna la inceperea stagiului de pregatire centralizata

Sport Club Bacau si-a reluat pregatirile, insa lotul continua sa fie “under construction”. Si asta pentru ca, in timp ce plecarile sunt in numar de opt, rubrica sosiri nu are decât doua nume noi: Adi Gheorghiu si Alex Belecciu. Antrenorul Sport Clubului, Cristi Popovici continua sa dea credit tinerilor (mai mult de jumatate din lot este alcatuit din jucatori U19), insa, totodata, spera ca, pâna la inceperea stagiului de pregatire centralizata, efectivul sa sporeasca. Principala tinta: doi mijlocasi.

-Domnule Popovici, probabil ca altfel asteptati sa fie configuratia lotului la startul pregatirilor.

PUBLICITATE

-Sigur, nu este un secret ca aveam in vedere aducerea a doi- trei jucatori. Din pacate, tinând cont de conditiile financiare limitate ale clubului nostru, acestia au refuzat, insa, oferta noastra. Totusi, eu inca mai nutresc sperante ca vom reusi sa ne intarim. Din acest punct de vedere, avem, in continuare, discutii pe care speram sa le finalizam pozitiv.

-In acest moment, cuvântul de ordine la Sport Club este tineretea.

-Asa este, mai ales ca am completat lotul cu inca trei jucatori Under 21 din curtea proprie: un portar, un fundas central si un mijlocas. In acest moment, avem 12 jucatori U21 si doar 11 seniori. Astept foarte mult din partea tinerilor, in special la capitolul determinare. Asa cum am mai spus, ei trebuie sa se pregateasca foarte bine si sa-si doreasca sa ajunga cât mai sus, eventual in prima liga. Pâna una-alta, insa, ei trebuie sa confirme increderea acordata si sa ne demonstreze ca putem conta pe ei si de la vara incolo. Noi speram ca situatia financiara sa se imbunatateasca pe parcurs, astfel incât la vara sa putem opera si alte achizitii. Or, in acest context, dintre jucatorii tineri promovati acum in lot vor ramâne la echipa doar acei care vor demonstra ca pot face fata.

-Plecarea lui Cosmin Neagu la Calarasi v-a luat pe nepregatite?

-Nu. Inca din decembrie, Neagu mi-a spus ca se afla in discutii cu cei de la Clinceni, numai ca nu era nimic sigur. Intre timp, a aparut oferta de la Calarasi, iar Neagu a ales un salariu mai mare, dar si posibilitatea de a fi mai aproape de casa. Eu am sperat sa ramâna deoarece este un jucator polivalent, cu un randament bun, care ne ajuta mult. In plus, era si un jucator de vestiar.

-A plecat Neagu, a venit Gheorghiu.

-Noi ne-am fi dorit sa ramâna amândoi. La experienta si la calitatile pe care le are, Gheorghiu poate juca rolul lui Neagu. Chiar daca are 34 de ani, Gheorghiu nu este, sub nicio forma, spre finalul carierei. Sosirea sa este foarte importanta pentru noi. Daca vom reusi sa mai aducem doi jucatori asa cum ne dorim, cred ca ne-am aseza destul de bine la nivel de lot.

-Posturile vizate?

-Ne dorim inca doi mijlocasi, dar nu ca sa fie la numar, ci pentru a ridica nivelul valoric al liniei mediane. Am discutat si cu presedintele Ciocoiu si cu directorul tehnic Poenaru si se fac eforturi pentru a reusi acest lucru.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

 1. Federația Română de Fotbal a participat activ la sesiunile de dezbateri organizate în 2015 în cadrul grupului de lucru dedicat modificării Codului Fiscal, cu propuneri menite să adapteze cadrul normativ la realitățile fotbalului românesc. Intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016, noul Cod Fiscal conține multiple modificări, iar unele dintre acestea vizează activitatea sportivă din România. Activitatea Federației Române de Fotbal, prin departamentele Juridic și Politici Publice, în sensul adaptării contextului normativ în beneficiul fotbalului românesc, este una continuă. Astfel, sunt planificate modificări ale următoarelor prevederi legale: Legea 4 privind violența pe stadioane;

  Normele de aplicare la noile prevederi ale art. 181 din Legea 69/2000 cu privire la finanțarea sportului din bani publici !!!

  Legea insolvenței.
  Iată principalele noutăți din Codul Fiscal cu implicații directe asupra fotbalului românesc și modul în care se vor putea transpune aceste modificări în viața fotbalului:

  Articol modificat: Art. 25 (4) lit. i)
  Implicații: Plafonul sponsorizărilor se ridică de la 0.3% la 0.5%, acestea putându-se reporta pe o perioadă de 7 ani. Propunerea inițială a FRF a fost ridicarea plafonului la 1%. Practic, din 2016, societățile comerciale au posibilitatea să direcționeze mai mulți bani, prin sponsorizări, către fotbal. Această modificare reprezintă o provocare pentru cluburi, care își pot atrage astfel surse de finanțare consistente și transparente prin dezvoltarea zonelor de marketing, comercial și comunicare.

  Articol modificat: Art. 62 lit. w)
  Implicații: Cluburile care aspiră la participarea în competiții continentale, precum și cele care obțin participarea în aceste competiții, vor avea de acum posibilitatea de a oferi prime neimpozabile, pentru calificare și pentru participare. Astfel, pe de o parte, se încurajează performanța sportivă, atât la nivelul competițiilor interne, cât și în parcursul european al cluburilor românești, în același timp asigurându-se un cadru de impozitare în beneficiul cluburilor.

  Articole modificate: Art. 139 (2), Art. 140, Art. 146 – (6)
  Implicații: Cluburile au obligația de a plăti 5 categorii de contribuții sociale platite individual și de angajator. În urma acestei modificări normative, în situația în care un club acordă salarii mai mari decât cuantumul «5 X salariul mediu brut», două dintre aceste categorii de contribuții sociale pentru aceste salarii (asigurarea socială plătită individual, asigurarea socială plătită de angajator și asigurarea de sănătate plătită individual) vor fi plafonate in cuantumul «5 X salariul mediu brut». Propunerea inițială a FRF a vizat aplicarea acestui plafon pentru toate categoriile de contribuții sociale. Se asigură astfel o relaxare fiscală pentru cluburile de fotbal din România și, totodată, un beneficiu fiscal pentru cluburile care își respectă obligațiile de plată contractuale față de jucători și staff.

  Articol modificat: Art. 291 (3)
  Implicații: Scăderea cotei TVA de la 24% la 5% pentru accesul la evenimente sportive vine atât în beneficiul cluburilor, care, în calitate de organizatori ai evenimentelor fotbalistice vor putea obține surse de finanțare sporite, cât și în avantajul iubitorilor de fotbal, care vor putea beneficia de prețuri mai mici pentru biletele la partidele de fotbal.

  Articol modificat: Art. 456 (1)
  Implicații: Prin includerea în categoria listelor de imobile neimpozitabile și a celor deținute de federațiile sportive, Federația Română de Fotbal își va consolida bugetul și va putea direcționa aceste sume, care constituiau impozite, către proiectele dedicate dezvoltării fotbalului românesc. (ZCH NEWS)

LĂSAȚI UN MESAJ