Ziua de luni nu a adus clarificari in ceea ce priveste situatia divizionarei B Sport Club Bacau. Dupa Extraordinara de CL, reprezentantii Primariei si o parte a consilierilor locali s-au reunit intr-o sedinta ce a avut ca subiect viitorul echipei de fotbal.

Una dintre variante (sustinuta de consilierul George Bogatu) propune preluarea echipei bacauane de catre firma de energie Getica ’95, societate cu un trecut in fotbal la Gloria Buzau si Ceahlaul. S-a avansat, totodata, ideea investirii lui Cristi Ciocoiu in functia de presedinte si aducerea lui George Ogararu ca antrenor.

Toate aceste variante de proiect nu au depasit, insa, faza discutiilor, lipsa garantiilor facând ca totul sa ramâna ca in tren. Exista insa voci care sustin ramânerea echipei sub umbrela Consiliului Local (finantarea exista), dar cu conditia ca Asociatia Sport Club Bacau sa-si schimbe in intregime componenta. Asadar, fara Liviu Goian, Gabriel Stanica Lupu, Marius Danciu, Claudiu Nastasa si Liviu Rusu, ci cu un staff compus din oameni de fotbal si oameni de afaceri credibili.

Cert este ca, in momentul de fata, prioritara ramâne gasirea unor sume de bani care sa acopere partea de co-finantare a Asociatiei Sport Club Bacau in ceea ce priveste proiectul de 28 de miliarde de lei aprobat de Consiliul Local pe Legea 350/ 2005.

Altfel, se profileaza tot mai clar ipoteza ca jucatorii sa devina liber de contract. Totodata, trebuie achitat cât mai rapid baremul de arbitraj restant din ultima etapa de campionat 2013-2014, astfel incât echipa bacauana sa evite riscul neprogramarii in Cupa României.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE