Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov” organizeaza in zilele de 26 – 28 septembrie 2013 cea de-a XII – a editie a Festivalului – Concurs de Creatie Literara „Avangarda XXII”, Bacau-Tescani, manifestare care îsi propune descoperirea si promovarea creatorilor de poezie, proza scurta, teatru scurt, critica literara si eseu în limba româna – tineri si adulti, începatori si profesionisti -, a celui mai bun debut în volum, a celor mai buni poeti consacrati, precum si a celei mai bune antologii de autor, identificarea si promovarea celor mai valoroase reviste literare si de cultura de limba româna din tara si strainatate. De asemenea, îsi mai propune descoperirea si promovarea valorilor autentice bacauane prin acordarea Premiilor Anuale ale Fundatiei „Georgeta si Mircea Cancicov” pentru Literatura, Cultura, Arte, Jurnalism, Stiinte si Învatamânt.

La aceasta competitie pot participa creatori de poezie, proza scurta, teatru si critica literara si/sau eseu în limba româna din tara, Basarabia, Bucovina (Ukraina), Voivodina (Serbia), Gyula (Ungaria) si din diaspora, cu cetatenia româna, a tarii de rezidenta sau cu dubla cetatenie, care nu au depasit vârsta de 35 de ani si nu au debutat editorial; au debutat editorial în perioada 2012 si nu au depasit vârsta de 47 de ani; nu au depasit vârsta de 55 de ani (scriitori profesionisti), precum si autori de antologii (din creatia unui singur sau a mai multor poeti) în limba româna, din tara, Basarabia, Bucovina (Ukraina), Voivodina (Serbia) si din diaspora, aparute în 2012. Desfasurarea concursului, criteriile si modalitatile de participare, premiile, alte informatii puteti afla pe site www.avangarda22.ro, sediul Directiei Judetene pentru Cultura Bacau, strada 9 Mai nr. 33, etaj III, telefon 0334405419, mobil 0721/861045.

PUBLICITATE


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua,
    Am 45 de ani si am scris un roman de fictiune -202.000 cuvinte-
    As putea participa la concursul dumneavoastra?
    Multumesc pentru raspuns!
    C.S

LĂSAȚI UN MESAJ