Gest umanitar in fata celor suferinzi. Elevii de gimnaziu si liceu din Colegiul National „Ferdinand I” au pregatit mai multe lucrari tip hand-made pe care le-au expus in holul unitatii de invatamant. Banii obtinuti din vanzarea lor vor fi donati catre o fundatie care ingrijeste copiii cu autism.

La Colegiul National “Ferdinand I” a avut loc, ieri, inaugurarea unei expozitii inedite cu vanzare a mai multor obiecte confectionate de catre elevii voluntari ai liceului in cadrul proiectului caritabil “Autismul nu se vede, indiferenta ta, da!”. Prin comercializarea acestor produse handmade, respectiv felicitari si obiecte de arta confectionate prin tehica quiling (rasucirea hartiei) si origami (impaturirea hartieri), bijuterii, icoane pictate, articole de Craciun, tablouri, este sustinuta activitatea de recuperare prin terapie a copiilor din cadrul Centrului de zi pentru persoane cu autism “Sf. Cosma si Damian” al Fundatiei “Episcop Melchisedec” Filiala Bacau. “Ne bucuram sa participam la aceasta actiune frumoasa realizata de elevii Colegiului National «Ferdinand I». inainte a fost si o campanie de constientizare si sensibilizare in privinta problemei autismului. Le-am vorbit despre copiii autisti, despre problemele lor si cu sa ne comportam cu acestia. Elevii au fost impresionati de drama lor si au ales sa faca aceasta expozitie. Este un gest care emotioneaza si care ne ajuta foarte mult”, a declarat Ramona Stanciu, coordonatorul Centru de Zi din cadrul fundatiei.

Lucru in echipa pentru o cauza nobila

Coordonatorul proiectului Colegiului National “Ferdinand I” este consilierul educativ si profesor de religie Gabriela Ciuche impreuna cu membrii proiectului educational “Europa, casa noastra” si a proiectului Comenius “Learning Europe by Arts”, ce au urmarit ca prin activitatile desfasurate sa dezvolte la elevi capacitatea de a coordona proiecte, de a lucra in echipa, de a-si exercita spiritul civic si calitatile morale fata de problemele comunitatii. “Elevii nostri au fost cei care au dosit sa sustina copiii cu autism. Ideea a fost a lor, s-au implicat foarte mult, au lucrat impreuna la realizarea acestor produse in cadrul atelierului de creatie al colegiului. Multi dintre ei au ales sa se implice si in viitor in aceste actiuni de voluntariat care ar trebui sa ne preocupe pe toti”, a precizat prof. Gabriela Ciuche. Un rol important in implementarea activitatilor din proiect l-au avut si directorul colegiului, prof. Gigliola Ceunas, alaturi de director adjunct, prof. Otilia Iftimescu, prin asigurarea cadrului logistic si antrenarea elevilor in activitatile de voluntariat. Centrul de zi pentru persoane cu autism spre care se vor duce banii obtinuti din vanzarea lucrarilor are in ingrijire 10 copii, iar in serviciul ambulatoriu, inca 15 copii. Campania de informare si sensibilizare a elevilor cu privire la acceptarea si sprijinirea copiilor cu autism, dar si organizarea de alte evenimente caritabile vor continua si in semestrul al II-lea din anul scolar in curs, prin atragerea mai multor parteneri interesati sa se implice in proiecte de imbunatatirea accesului acestora la terapiile de recuperare necesare pentru dobandirea abilitatilor de viata independenta.PUBLICITATE