– avioanele si elicopterele au survolat pe muzica militara la deschiderea Expo Militar la Centrul de Afaceri si Expozitional “Mircea Cancicov” Bacau

Timp de trei zile, Centrul de Afaceri si Expozitional “Mircea Cancicov” va fi sub asediul militarilor. De Ziua Armatei, sarbatorita pe 25 octombrie, fortele de interventie din Garnizoana Bacau si partenerii lor, vor fi la dispozitia bacauanilor care doresc sa viziteze Expo Militar, deschis la CAEx intre 23 si 25 octombrie.

Manifestarile au debutat vineri la ora 11.00 cu simpozionul dedicat Zilei Armatei Române, eveniment gazduit de Cercul Militar Bacau si organizat de Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina Maria”, apoi au continuat cu un concert de promenada al Muzicii Militare a Garnizoanei Bacau la CAEx si cu deschiderea Expo Militar.

PUBLICITATE

La eveniment au participat prefectul Dorian Pocovnicu, viceprimarul Radu Ababei, comandantii unitatilor militare participante, invitati si conducerea CAEx. “Cu siguranta este un eveniment de normalitate atunci când armata serbeaza o zi atât de insemnata. Ne dorim ca pe viitor sa dezvoltam latura comerciala a acestui eveniment si sa ne facem din ce in ce mai cunoscuti”, declara Corneliu Pricope, director CAEx Bacau.

Tehnica militara de ultima generatie

Tehnica militara expusa la CAEx poate fi vizitata in intervalul orar 11.00 – 18.00. In parcarea auto sunt expuse: elicopter IAR 330 SOCAT, tanc TR 800, transportor amfibiu blindat, autovehicul HUMVEE, tunuri calibrul 57 mm, 2 x 30 mm, complex radiotehnic de tragere, instalatie CA 94 si luneta TZK, autostatii PANTHER, autospeciala cu container transport bomba, autospeciale de stins incendii cu apa si spuma, autospeciala pentru cercetare chimica, nucleara, radiologica si biologica, autospeciala pentru descarcari grele, autospeciala de interventie si salvare de la inaltime, autospeciala de prima interventie si comanda, autosenilata, autospeciala de interventie pirotehnica, robot interventie pirotehnica, autospeciala din dotarea serviciului rutier, autolaborator criminalistic, autospeciala din dotarea CRAP, autospeciala din serviciul pentru actiuni speciale. Tot vineri au fost premiati participantii la competetiile sportive “Cupa 25 octombrie”. Seara s-a incheiat cu spectacolul aniversar dedicate Zilei Armatei Romane, eveniment organizat cu sprijinul Primariei Bacau la Teatrul de Vara “Radu Beligan”.

Liber la testari

Sâmbata, va fi ziua senzatiilor tari. Incepând cu ora 12, Inspectoratul de Situatii de Urgenta Bacau cu autospeciala de intervenetie si salvare de la inaltime, dar si cu personalul acesteia vor face demonstratii cu echipajul de pe autosenilata. Doritorii vor putea urca pe platforma autospecialei de interventie si salvare alaturi de pompierii militari bacauani pâna la inaltimea de 43 de metri. La sol, vor avea loc demonstratii efectuate de MAI cu câinii si exercitii demonstrative ale Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, cu angajati din Investigatii Criminale, serviciul Criminalistic, Centrul de Retinere si Arest Preventiv si serviciul pentru Actiuni Speciale.

In aceeasi nota, vor evolua si angajatii SRI, care vor face o aplicatie tehnico-demonstrativa de interventie contraterorista pirotehnica asupra unor mijloace de actiune terorista ce contin substante explozive. Jandarmii de la Gruparea Mobila vor incinge atmosfera cu tehnici de autoaparare, tehnici de folosire a câinilor de serviciu pe timpul misiunilor si exercitiu tactic specific jandarmeriei. Duminica, portile Expo Militar vor fi deschise intre orele 10 si 16. In intervalul orar 12.00 si 13.30, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Central Bacau se va desfasura un ceremonial militar si religios, care se va incheia cu defilarea detasamentului de onoare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ