Aceeasi familie a mai trecut printr-o astfel de incercare in urma cu doi ani, insa, atunci, o persoana de bine din Bacau a salvat-o de la evacuare, platindu-i datoriile. Este vorba despre Laura Ionel, vaduva de 13 ani si care are in grija cinci copii si trei nepoti. Cum cele noua suflete abia reusesc sa-si duca traiul de pe o zi pe alta, datoriile s-au strâns din nou, iar chiriasei nu i-a mai fost prelungit contractul cu Primaria Bacau.

In lipsa acestuia, femeia nu a mai putut sa incheie contract de furnizare cu E.On Energie si de aproximativ doi ani, garsoniera a fost deconectata de la retea. “N-avem nici curent si nici caldura, pentru ca viceprimarul de la acea vreme, Roxana Mironescu, nu a vrut sa-mi prelungeasca contractul, desi datoriile erau achitate. M-am judecat o vreme cu Primaria Bacau, iar acum sunt aruncata in strada cu opt copii.

Macar de mi-ar da o casa in alta parte, nu sa ne arunce in strada ca pe niste câini! Nu avem unde sa ne ducem! Nu stiu unde vom pune capul jos la noapte!”, declara Laura Ionel.

PUBLICITATE

De aproximativ sapte ani, femeia locuieste intr-o garsoniera, situata la parterul blocului nr. 80, de pe strada Depoului. Balconul este plin de mobila veche, iar in mijloc troneaza o canapea stricata, semn ca pe timpul verii cineva dormea in balcon, dat fiind spatiul restrâns al garsonierei. Inauntru este intuneric si te izbeste caldura degajata de aragaz.

In casa, doua din fetele femeii strâng din lucrurile personale, pregatindu-se de evacuare. Atmosfera este trista si tensionata in acelasi timp. Printre picioarele noastre se strecoara o fetita de aproximativ 2 ani, pe jumatate dezbracata, semn ca era una din nepoatele femeii. Laura Ionel inca mai spera la vreo minune, desi sansele sa scape de evacuare sunt mici.

De la primele ore ale diminetii l-a bombardat cu telefonul pe viceprimarul Radu Ababei, cerându-i ajutorul. Femeia scoate dintr-o punga veche o serie de chitante ca sa justifice ca a platit datoriile. Este disperata ca nu are unde sa se duca si spune ca toate acestea i se trag de la vecinii care nu-i mai vor in bloc.

„Vecinii ne-au zis in fata ca abia asteapta sa scape de noi. Ne fac tigani si in tot felul, insa, noi nu suntem tigani”, spune Laura. Discutia este intrerupta de aparitia a doi barbati, care venisera sa o ajute sa mute mobila in strada. Femeia se simte abandonata de toata lumea si de sistem. Nu vrea decât o casa pentru copiii ei, ca sa nu sufere de frig, pentru ca nu se stie unde-i va prinde iarna in acest an. In urma ei ramâne o garsoniera distrusa.

Usile nu se inchid, tâmplaria este deteriorata, peretii sunt gauriti si varuiti in mai multe straturi etc. Urmele traiului celor noua persoane.

“Doamna are datorii la intretinere. In plus, imobilul pe care l-a primit l-a distrus. A primit nenumarate plângeri privind tulburarea linistii publice si are nenumarate amenzi, motiv pentru care institutia noastra a apelat la instanta. Situatia este dificila.”
Radu Ababei, viceprimarul municipului Bacau


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. nu i mai luati apararea acestei familii pline de betivii,drogatii si fetele sunt niste . ….. in loc sa mearga la scoala sa invete ceva lor le trebiue barbati.la varsta lor au copii(15 ani).si nici munca nu le place

LĂSAȚI UN MESAJ