Pofesoarele și educatoarele Antoneta Apetrei (coordonator), Daniela Andronic, Alina Mănăilă, Maria Pintilie, Floricica Lica, Nicoleta Pascaru și Ioana Fîntînariu, de la grădinițele din structura Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare” Buhuși, au gestionat proiectul ,,Împreună facem școala mai prietenoasă’’. În parteneriat cu UNICEF România, accentul a fost aşezat pe activitatea „Eu sunt mic, Pământu-i mare, de mine nevoie are’’.

Elevatul demers educațional a cunoscut două etape. Mai întâi, preșcolarii au vizionat documentare cu teme ecologice, au participat la activități care vizau problematica materialelor reciclabile, au realizat lucrări plastice pe această temă. În etapa a doua, vedetele au fost imaginaţia și creativitatea copiilor. Îndrumaţi de educatoare, părinți și bunici, copiii au confecționat costume din materiale reciclabile. Joi, 31 mai, a fost o sărbătoare de poveste, ca avanpremieră la Ziua Copilului.

Aplaudați de părinți și rude, de invitați sosiți de la diferite instituții şi firme, de reporteri TV, preşcolarii acestor grădiniţe au oferit o minunată paradă în care au prezentat rezultatele activității lor creative. A urmat, firesc, și o festivitate de premiere sponsorizată generos de Consiliul Local Buhuși și Oficiul pentru Protecția Mediului. Diplome, cărți, dulciuri…

În final, copiii au mai primit și un premiu special: o invitație la spectacolul de astăzi, 1 Iunie, din centrul orașului – unde vor încânta, printre altele, un flashmob, un moment-surpriză de dans modern, un elicopter care va lansa fluturași cu mesaje interesante –, dar și la alte manifestări grozave pe care le va gestiona Casa de Cultură.