Toate toaletele de la scara A a blocului 4 de pe strada Mihai Viteazul din Bacau s-au deversat in boxa unuia dintre locatari.

De cum pasesti in blocul nr. 4/A de pe strada Mihai Viteazul, la intrare te izbeste un miros intepator de materii fecale. O dâra maronie coboara in subsolul blocului, acolo, de unde, Danut Potorac si o mâna de oameni scot de zor mizeria din beci. Barbatul tocmai iesise in fata blocului sa ia aer pentru ca in subsol nu se poate respira. Cu oarecare retinere il urmez in beci si dupa ce trecem cu greu de o increngatura de conducte, ajungem la sursa mirosului. Usa boxei este larg deschisa, iar in interior, mizeria ajunge la genunchiul omului. Identific imediat cauza producerii acestei nenorociri: o teava de plastic care a aparut de nicaieri prin unul din peretii camerei. Din ea, inca se mai scurg resturi de mizerie. In jur, toate bunurile din beci sunt compromise, iar barbatul regreta cel mai mult faptul ca i-au fost distruse carti importante.

 

PUBLICITATE

“Mi-au distrus amintirile! Aveam carti, manuscrise, tratate de medicina de la un doctor din Israel. Aveam culegeri rare pe care le pastram pentru nepoti, câte nu aveam … Fiind un focar de infectie am sunat la Directia de Sanatate Publica, la Agentia de Mediu, la Inspectoratul in constructii si toti mi-au spus ca problema mea nu tine de atributiile lor. In disperare de cauza am sunat si la 112, in ideea in care ma ajuta cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Nimic. Toti m-au redirectionat catre nicaieri. Tot eu am facut rost de-o vidanja si cu câtiva oameni am reusit sa scoatem o parte din mizerie”, declara Danut Potorac, pagubit

Incercând sa gaseasca un vinovat in aceasta poveste, barbatul si-a indreptat atentia catre magazinul aflat chiar deasupra beciului sau. Anuta Radu, sefa de magazin, i-a explicat lui Potorac ca la ea in unitate nu s-au facut niciun fel de lucrari. Declaratiile femeii sunt sustinute si de Irina Comanescu, director retele magazine Agricola. “Oamenii nostri nu au acces in subsolul blocului si nu au facut nicio interventie care sa aiba legatura cu boxa domnului respectiv”, declara Irina Comanescu, director retele magazine Agricola.

Pe când incercam sa dezlegam misterul inundarii cu fecale a beciului, isi face aparitia responsabilul de bloc, care aminteste ca Asociatia de proprietari nr. 113 a aprobat interventia unei firme pentru remedierea unei avarii.

“Trebuie vazut exact despre ce a fost vorba si ce firma a lucrat in subsol, pentru a fi rechemata si a remedia problema”, spune Ion Peste, responsabil de bloc

Potorac si Peste s-au dus impreuna apoi la sediul asociatiei de proprietari unde urma sa aiba loc prima intâlnire a Adunarii Generale. Potorac spune ca a plecat nelamurit pentru ca de la asociatie i s-a spus ca meseriasii respectivi nu mai sunt de gasit. A doua zi, barbatul a adus alte doua vidanje pentru a scoate mizeria din bloc si a igienizat zona cu cloramina. Nu putea abandona situatia de rusinea vecinilor care au de indurat mirosuri pestilentiale, pentru ca cineva nu si-a facut treaba. Danut Potorac vrea ca vinovatul sa-l despagubeasca si sa plateasca inclusiv igienizarea. Pâna la remedierea situatiei, Potorac a infundat conducta, iar vecinii sai nu mai pot folosi toaletele proprii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Da, toate astea se intampla deoarece in astfel de blocuri instalatiile sunt invechite, uzate, de cand s-a facut blocul de acum 40 de ani, si asociatia de locatari nu intelege ca toate tevile astea putrezite trebuie inlocuite! Se zgarcesc sa investeasca cateva milioane ca sa inlocuiasca tevile uzate, si cand se crapa una fac doar carpeli de 2 lei cu meseriasi tot de 2 lei, carpeli care tin o luna – doua! In afara de asta sunt si destui nesimtiti care arunca in wc-uri tot felul de mizerii (carpe, coji de cartofi etc.) si bineinteles ca se infunda tevile!In afara de toate astea, toate spatiile comercale de la parterul acestui bloc (cafenele, apicola,vanatori si pescari, etc) si-au facut toalete proprii, dar racordate la teava de canalizare comuna a blocului, care nu a fost dimensionata initial pentru asa ceva.Si iata de aici toata porcaria asta!

  2. Aceeasi porcarie si cu parcarea din fata blocului, care este publica, si unde vin si parcheaza ziua toti pietarii si aia care vin sa caste gura in centru, iar cei care locuiesc aici, vin de la servici si nu mai au unde sa parcheze. Trebuie sa lasi masina la mama dracului, sau o gasesti zgariata, cu oglinda rupta, sau mai nou blocata. Ca de, parcheaza oamenii si pe o parte si pe alta…..ai o urgenta, pleci pe jos sau cu taxiul, nu? Alo, primaria, de ce nu se restrictioneaza parcarea numai pentru riverani asa cum e la blocul de de colt de pe Nicolae Balcescu??

  3. Ar trebui trasa la răspundere conducerea asociației si comitetul executiv care au contractat lucrări fără a avea garanție asupra lucrării executate.
    Faceți plângere la
    Parchet pentru distrugere si îndreptau- va atenția spre asociație întrucât exista contractul de prestări servicii între executant își asociație in care este stipulat numele executantului cu datele din buletin.
    Solicitați in scris asociației sa va transmită numele executantului , adresa , serie buletin etc.Puteti face plângere in scris pentru distrugere,anexării dovada cheltuielilor efectuate cu scoaterea fecalelor si igienizarea spațiului si sesizați in scris DSP,pol locală serv Mediu,Secția 2 Poliție,.Toate sesizările le faceți in scris nu verbal. Vorba nu se coase la dosar.Cum dețineți boxa Contract de proprietate sau contract de folosința sau contract de închiriere?Cert este ca, Dvs sunteți păgubit iar conducerea asociației refuza sa comunice identitatea executantului de fapt aceasta lipsa de transparentă exista in toate asociațiile.Cineva trebuie sa plătească pentru iresponsabilitate.Nu ar strica sa faceți plinsdere colectivă adică plângere semnată de către toți p roprietarii pentru ca toți au fost expuși in mod indirect subsolul fiind proprietate comuna. Succes !

LĂSAȚI UN MESAJ