Ministerul Educatiei a facut publica lista olimpicilor internationali, din invatamântul preuniversitar 2013, care sunt beneficiari ai burselor de merit olimpic international. Sunt 68 de elevi din intreaga tara, iar dintre acestia trei sunt bacauani.

Este vorba despre Anca Rujan (foto), acum absolventa a Colegiului National “Gh.Vranceanu” – care in luna aprilie a luat argintul (premiul II) la olimpiada internationala de latina Certamen Ovidianum Sulmonense, Catalina Ungureanu, absolventa a Liceului Teoretic “Spiru Haret” Moinesti – care in mai a participat la Internationala de latina de la Venosa si de unde s-a intors tot cu premiul II, dar si Elena Alexandra Vidrascu, eleva la Colegiul National Pedagogic “Stefan cel Mare” Bacau (acum in clasa a X-a), care luna trecuta a obtinut premiul I la Olimpiada Internationala de limba rromani.

Cele trei eleve au primit burse din partea Ministerului Educatiei de 536 lei – incepând cu luna februarie 2013 si 600 de lei – incepând cu luna iulie (pentru Anca Rujan si Catalina Ungureanu) si de 750 lei, respectiv 800 lei (pentru Eleva Alexandra Vidrascu).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ