– neplata facturilor la intretinere de catre rau-platnici, i-a lasat fara apa calda pe chiriasii din cartierul ANL Bucegi

Chiriasii din blocurile ANL Bucegi si Fagaras au parte de dusuri reci de aproximativ o luna de zile. Initial, ei au crezut ca apa calda a fost oprita din motive tehnice, insa, când au vazut sa situatia se prelungeste, au inceput sa se adreseze Asociatiei ANL Bucegi, pentru a obtine lamuriri.

Aici, lucrurile au fost cât se poate de transante: gazele naturale au fost sistate pâna la achitarea debitelor. “Blocurile ANL au centrala proprie la subsol, iar acestea functioneaza pe baza de gaze naturale. Urmare a neachitarii facturilor la intretinere si implicit a neachitarii obligatiilor fata de furnizorul de gaze naturale, de catre rau – platnici, E.ON a luat decizia de a intrerupe furnizarea pentru blocurile care au datorii foarte mari”, declara Bogdan Bordeianu, presedintele Asociatiei ANL Bucegi.

PUBLICITATE

El spune ca a avut o serie de discutii cu reprezentantii E.ON Gaz cu scopul de a gasi o modalitate de esalonare a datoriilor, insa, furnizorul de gaze naturale a fost ferm pe pozitii. “Sunt scari de bloc care au datorii de 300 – 400 de milioane de lei vechi. In aceste conditii, cu greu puteam ajunge la o intelegere cu E.ON Gaz. Am venit apoi cu propunerea ca acolo unde chiriasii platesc mai mult de jumatate din datorii, sa fie reluata furnizarea de gaze naturale, respectiv, de agent termic.

Lumea a inteles care este situatia, iar cei care si-au dorit sa aiba apa calda la robinet, au venit sa plateasca. Este vorba despre chiriasii din blocul Fagaras 4 B care aveau o datorie de 113 milioane lei si de cei care locuiesc in Narciselor 2 bis, care acumulasera o datorie de 300 milioane de lei si au achitat deja jumatate din suma. Diferenta de bani a fost esalonata pe doua luni. Oamenii la care am facut referire beneficiaza acum de apa calda”, spune Bordeianu.

Printre marii debitori se numara si chiriasii din blocul nr. 138A care figureaza in fisa de la intretinere cu o datorie de 475 milioane de lei vechi, locatarii din blocul 140A/B care au de platit 309 milioane de lei, iar lista continua. Datoriile mari ii sperie pe chiriasii care se stiu la zi cu plata intretinerii.

“Din câte am inteles, sumele la nivel de scara sunt foarte mari si sincera sa fiu nu stiu când vor plati vecinii mei banii acestia. Eu fac un efort financiar luna de luna ca sa tin sub control cheltuielile cu intretinerea si iata ca am de suferit din cauza vecinilor rau platnici. Vara mai strângi din dinti si faci un dus rece, insa, din septembrie ni se intorc copiii acasa din vacanta petrecuta la bunici si atunci va fi crunt. O sa ne spalam la lighean pâna când lumea va intelege ca trebuie sa plateasca tot ceea ce consuma”, spune Alexandra Vintila, chirias. Probleme mari in cartier ridica si chiriasii care locuiesc in blocurile noi de pe strada Fagaras, acolo unde, majoritatea au o situatie financiara precara.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

 1. Ceva e putred aici. Contractele de lumina, cu e-ON, se fac anual in cazul chiriasilor ANL. Ca sa poti face contract pentry lumina, trebuie sa ai adeverinta ca esti cu intretinerea la zi. Contractele astea se fac la inceputul anului, e adevarat, dar ca sa strangi 400 de milioane restante la intretinere pe o scara cu 14 apartamente in cateva luni, sa zicem 7, iese cam 30 de milioane medie pe apartament, adica cel putin 4 milioane medie restanta lunara pe apartament. Pe FIECARE apartament. Altfel spus, presupunand logic ca toti locatarii au lumina in casa, deci ca toti si-au reinnoit contractul la lumina in februarie- martie, cele sase luni de atunci puteau acumula pe apartament cate 4-5 milioane lunar restante ca sa se ajunga la 400 pe o scara. Asa ceva da cu virgula, oameni buni, ceea ce inseamna ca asociatia a eliberat, ILEGAL, adeverinte locatarilor restantieri la intretinere, prin care acestia au reusit sa isi reinnoiasca contractul la lumina. Ia luati si puneti asa problema, poate ca gasiti alte raspunrui la intrebari. Este vorba despre fals in acte publice, adeverinte de genul acesta sunt document oficial, sunt continute in hotarare de Consiliu Local, deci sunt lege.

 2. Brambureala totala si hotie aloo dna poate se aude.
  1 locuinte libere de peste un an care nu au fost repartizate
  2 costuri f mari la apa calda intre 20 si chiar 40 lei metru cub
  3 repartizari dubioase cu indivizi dubiosi
  4 de ce nu se aplica conditiile contractuale si cei care platesc corect tre sa. Plteasca si pt smecheri
  5 de ce s-au facut poncte termice daca nu era cazul lucrari executate de vreo doi ani si din ce am auzit contractul nici nu era semnat de goian dar se lucra de zor Se aude D NA

 3. Sunt chirias ANL si totusi ceva este putred la asociatie. Se plateste prea mult pentru ceea ce se ofera iar doamna de la asociatie imi da impresia ca isi face de cap.
  Isi permite sa faca ea cererile de debransare chiar daca furnizorii nu o cer. Pentru ce are madam nevoie de atatea lichiditati?

LĂSAȚI UN MESAJ