Era in toamna lui 1992 si ma pregateam sa scot o noua editie a publicatiei saptamânale «Pur si Simplu» in primul an de ziarist pe meleaguri bacauane. La un moment dat, am fost contactat de Liviu Avram si O. C. Hogea pentru a ma alatura unui cotidian ce avea sa apara in Bacau. Era vorba de «Ziua». Aflasem ulterior ca urma sa fie scos pe piata pe banii lui Dumitru Sechelariu.

De dânsul auzisem doar ca in 1990 infiintase Compania Selena, primul SRL din Bacau. Nimic mai mult. Am stabilit o intrevedere cu domnul Sechelariu la sediul Companiei de pe I.S. Sturza. La un capat al mesei lungi, dl. Sechelariu. Liviu Avram face prezentarile de rigoare. Ajunge la mine. Dam mâna. Un zâmbet, un «multumesc ca ati venit alaturi de mine». Mi-am dat seama ca incepuse sa se indragosteasca de presa.

Un om energic, plin de vointa si sufletist. Am simtit-o pe propria piele atunci când stateam ca ziarist lânga dânsul de martea, de la prânz si pâna miercurea la prânz, uneori, la audiente. Asculta fiecare necaz, fiecare problema a bacauanilor care ii treceau pragul biroului de primar. Blând, blajin, incerca sa le dea câte un sfat, apoi ii ajuta financiar.

PUBLICITATE

O pioasa aducere aminte pentru OMUL care a fost Dumitru Sechelariu!

Ovidiu Constantinescu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ