Doi baieti, unul in vârsta de 6 ani si un altul de 7 ani, au fost abuzati sexual de catre un alt minor de 11 ani, din localitatea Odobesti.

Copiii mergeau dupa apa, undeva la marginea satului când a fost abordati de presupul agresor. I-a dus intr-un loc ceva mai ferit si i-a obligat sa intretina raport sexual oral.

De frica, copiii nu le-au spus nimic parintilor si abia dupa câteva zile oamenii au aflat de alti minori la care fiii lor s-au plâns de ce au patit.

PUBLICITATE

„Noua nu ne-au spus nimic. Ei saracii au tacut dar noi tot am aflat de la prietenii lor cu care se joaca. Am vorbit cu ei si pâna la urma ne-au spus ce le-a facut si unde. Am facut plângere la Politie. Acum a plecat sotia cu baiatul si la Protectia Copilului.

Vrem sa se faca dreptate”, a spus tatal unuia dintre copiii abuzati. Politistii din localitate au inregistrat sesizarea dar pentru audierea victimelor a fost nevoie sa fie transportate in Bacau pentru a se discuta cu ele in prezenta unui psiholog.

In ceea ce-l priveste pe agresor, acesta si-a recunoscut fapta dar pentru ca are doar 11 ani nu raspunde penal si prin urmare nu poate fi pedepsit. Si el va trebui sa fie consiliat de specialisti.

O mama a cerut sprijin psihologic

“Copiii au fost audiati in cursul zilei de astazi (luni, n.r.) de catre organele de cercetare penala, asistati de un psiholog din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), asa cum prevede cadru legal si procedurile de lucru”, a explicat Alina Iftode, purtator de cuvânt al DGASPC Bacau.

Una dintre mame a sunat la directie, solicitând servicii de specialitate pentru copilul sau, mai exact consiliere psihologica.

“Mama afirma ca din momentul producerii presupusului abuz, comportamentul copilului s-a modificat, a declarat Alina Iftode. DGASPC Bacau va face o ancheta sociala atât la domiciul copilului acuzat de presupusul abuz cât si la domiciliul presupuselor victime pentru a stabili cele mai adecvate masuri pentru cei trei minori.”

„Noi am fost sesizati de parintele unuia dintre cei doi minori si in continuare se fac cercetari pentru stabilirea situatiei de fapt” – a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru – purt. cuv. IPJ Bacau.

Geta Panaite
Silvia Patrascanu


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ