Examenul de bacalaureat, sesiunea de toamna, este in toi. Deja s-a terminat prima proba, cea orala, la Limba si literatura româna, unde au fost inscrisi 1.290 candidati.

„Doi dintre ei au absentat, asa ca au participat efectiv la aceasta proba 1.288 absolventi de liceu”, a declarat prof. Alina Pistol, inspector scolar general adjunct la Inspectoratul Scolar Judetean Bacau.

In aceasta sesiune, 1.210 candidati sunt absolventi ai cursurilor de zi, 37 sunt tineri care au terminat cursurile serale, iar 43, care au urmat cursuri cu frecventa redusa. Acum este organizata proba privind evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba straina (se termina astazi), la care sunt inscrisi 1.290 candidati, iar intre 20 si 21 august va fi proba de evaluare a competentelor digitale.

PUBLICITATE

Din 24 august incep probele scrise, mai intâi la Limba si literatura româna, apoi va fi proba obligatorie a profilului (26 august) si proba la alegere (28 august). Primele rezultate vor fi afisate pe 31 august, iar cele finale, dupa cotestatii, pe 3 septembrie. La aceasta sesiune de Bac participa absolventii de liceu care nu au reusit sa ia acest examen.

Cei care s-au prezentat in sesiunile anterioare si au trecut anumite probe, sustin acum doar probele la care au fost respinsi. In Bacau sunt cinci centre de examen, iar in Onesti, Comanesti si Moinesti, câte unul, in fiecare oras.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ