Locatarii blocului nr. 7 de pe strada Castanilor stau in frig / foto: Ramona Ionescu

– jumatate din cele 16.200 de apartamente racordate la reteaua de termoficare a orasului primesc caldura de la Thermoenergy – sunt insa destui bacauani care indura frigul din apartamente pentru ca au cedat instalatiile de la subsolul blocurilor – daca locatarii si reprezentantii asociatiei de proprietari nu se mobilizeaza sa rezolve situatiile predictive, proprietarii in cauza risca sa stea in frig multa vreme

Aproximativ 30 de puncte termice (PT) din municipiul Bacau furnizeaza agent termic populatiei. Restul PT-urilor pâna la 56 urmeaza sa fie pornite la cererea consumatorilor Thermoenergy sau se confrunta cu probleme la subsolul blocurilor. In astfel de cazuri, reparatiile trebuie sa fie suportate de proprietari.

“Am pornit furnizarea agentului termic in cartierele de unde a venit solicitare scrisa de la asociatiile de proprietari. In continuare, prioritare sunt lucrarile in desfasurare la Scoala «Ion Luca» si la Gradinita nr. 21 din Bacau. Incercam sa facem fata si celorlalte solicitari care vin pe adresa noastra, insa, sub nicio forma nu putem muta echipele care lucreaza la remedierea avariilor din apropierea scolilor si gradinitelor”, a declarat Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.

Tevile pocnesc la presiune

Solicitari pentru furnizarea caldurii sunt facute zilnic pe adresa Thermoenergy, locatarii nestiind ca se confrunta cu probleme la subsolul blocului. Un astfel de caz a fost identificat pe strada Castanilor nr. 7, unde, din cele sapte scari ale imobilului, trei au probleme la subsol. “Oamenii suna la asociatie si cer caldura, insa, o data ce am umplut instalatiile la sfârsitul lunii septembrie, tevile au cedat pe alocuri.

La scara F trebuie schimbati 6 metri de teava, la scara E sunt de inlocuit 10 metri de conducta, iar la scara D reteaua este ciuruita pe o distanta de 6 m. Am sunat mai multe firme de profil sa se ocupe de aceasta problema, insa, ne-am lovit de refuzul multora pentru ca sunt multe solicitari in oras. In plus, nici banii de care dispunem nu sunt suficienti pentru ca nu toata lumea a contribuit de-a lungul anului la fondul de reparatii.

Locatarii blocului nr. 7 de pe strada Castanilor stau in frig / foto: Ramona Ionescu
Locatarii blocului nr. 7 de pe strada Castanilor stau in frig / foto: Ramona Ionescu
Proprietarii vor caldura, dar daca se poate sa plateasca altii pentru ei”, a spus Ioan Ceobanu, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 92. Costurile pentru o astfel de manopera nu sunt deloc de neglijat, iar sumele alocate fiecarui apartament pot fi ridicate pentru ca aproape jumatate din proprietari sunt plecati la munca in strainatate.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. La PT 11 nu este nici apa calda de saptamani bune. Cei de la Thermoenergy spun ca e oprita de la Primarie pt reabilitarea PT, la Primarie nu se comenteaza. Bacau-oras european ce se spala la lighean!

LĂSAȚI UN MESAJ