Directia Nationala Anticoruptie a deschis urmarirea penala si cerceteaza modul in care banii alocati de Consiliul local Bacau si Ministerul Culturii au fost cheltuiti de organizatorii Festivalului Theaterstock, de anul trecut.

Descris de organizatori ca fiind “ceva ce n-a mai vazut Bacaul”, festivalul din luna august 2015 a inghitit peste 400.000 de euro din bani publici, modul `n care s-au cheltuit acesti bani declansand un scandal de proportii.

In baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile publice, Desteptarea a solicitat DNA sa ne comunice daca face cercetari cu privire la modul in care s-au cheltuit fondurile publice alocate pentru organizarea Festivalului Theaterstock.

In raspunsul primit de la DNA, ni se precizeaza ca institutia a inceput cercetarea penala “in rem”, adica doar cu privire la fapta.

dna

La solicitarea dvs. din data de 22 ianuarie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele:
Pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Bacău se află în lucru un dosar penal care are ca obiect aspectele menţionate în cererea dvs., în acest moment fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”)
Alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, lit. e) din legea 544/2001.

Vom reveni cu detalii in editia noastra de luni, 25 ianuarie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Arestati, judecati si lichidati cultura mai intai;dupa , cei care s-au ocupat sa faca ceva. Astfel vom scapa de o intreaga gasca de postaci ce au avut obiect al contractului de “munca” aruncarea cu laturi in tot ce se face nou in targul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ