Astăzi, 7 martie, prefectul Ioan Ghica a semnat ordinul de suspendare din funcția de primar al municipiului Bacău a lui Romeo Stavarache pentru 30 de zile.

Ca urmare a adresei nr. 630/11/2015 din 07.03.2016 a Tribunalului Bacău – Secția Penală, înregistrată la Instituția Prefectului – județul Bacău sub nr. 5086/07.03.2016, privind Încheierea penală din 03.03.2016, pronunțată în dosarul nr. 630/110/2015, având în vedere dispozițiile art. 71 și art. 72 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare și prevederile art. 22 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, prefectul județului Bacău, domnul Ioan Ghica a emis Ordinul nr. 60/07.03.2016 privind suspendarea de drept a mandatului domnului Stavarache Romeo din funcția de primar al municipiului Bacău, pe perioada aplicării măsurii preventive a arestului la domiciliu, respectiv pe perioada de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a încheierii penale din data de 03.03.2016, în dosarul nr. 630/110/2015, pronunțată de Tribunalul Bacău – Secția Penală, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 32/C din data de 05.03.2016, pronunțată de Curtea de Apel Bacău, în dosarul 630/110/2015/a3.

Arest la domiciliu

PUBLICITATE

Curtea de Apel a respins contestatiile formulate de procurorii DNA si de primarul Romeo Stavarache împotriva deciziei Tribunalului, din 3 martie, prin care s-a dispus plasarea edilului in arest la domiciliu.

Contestatiile s-au judecat, sâmbata, iar primarul s-a externat din spital pentru a-si sustine nevinovatia in instanta. Romeo Stavarache este acuzat ca a luat legatura cu martorii din dosar, angajati in primarie, atât in scris, cât si prin intermediari, mesajele transmise de el fiind considerate presiuni si amenintari la adresa martorilor.

Propunerea DNA de inlocuire a controlului judiciar a avut in vedere si incidentul din august 2015 când doi angajati ai primariei ar fi fost impiedicati sa intre in sala de sedinte a Consiliului Local unde era prezent edilul local, incidentul fiind catalogat de procurori “o dovada de rea credinta din partea primarului”.

Contactat telefonic, edilul local a refuzat sa comenteze decizia judecatorilor.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

13 COMENTARII

 1. Rusine celor de la DNA. Un primar adevarat, nu ca altii. A facut mai mult ca oricine pt orasul asta. Suntem alături de dumneavoastra domnule primar. Va asteptam la urmatoarea campanie sa vă votăm.

 2. si ce a facut domle? a promis ultima oara ca face milcov caragiale. a facut? nu! a promis ca face insula, a facut-o? nu! a promis ca o termina cu spitalu, a facut? nu! zi si mie ce o facut in ultimu mandat. nu sunt sunt sustinatorul nimanui, astialalti se dau mari si tari ca o sa continue ei toate proiectele esuate. fals

 3. A făcut multe, multe și bune ptr el și cumetrii lui, pentru el și lingăii de pe lîngă el.
  A făcut sportul praf. A adus fotbalul la sapă de lemn, ASC Bc plin de datorii.
  A făcut din stadionul Municipal o groapă de gunoi.
  Stavarache&co i-au mințit pe conducătorii FRF, dar și pe băcăuani, că ”Centrul de excelență” la fotbal se va ”Implementa” la Bacău. A mințit cu nerușinare, acesta (Centrul ..) se organizează la Buzău, cu toată cheltuiala FRF. Copiii selecționați din toată Moldova vor merge la Buzău.
  Stavarache ?? un pervers iresponsabil. Arest la domiciliu ??? La Chilia merită ptr cît rău a făcut băcăuanilor.

  • Zi-le ceva si celor care se plang de strazi, de banii ingropati in investitii neterminate si neterminabile (Spitalul municipal, sala sporturilor, stadionul etc).
   Nu-i lasa Romica, injura-i cum stii tu mai bine.Sa nu te aprecieze chair de loc pe tine care ai facut atatea.

 4. Ce a facut?
  Si-a batut joc de un oras (uitativa in jur)
  Imi e rusine sa mai spun ca sunt din Bacau cand merg prin tara (acum mai multi ani in urma fff multi ne invidiau de ce oras frumos si curat avem)
  Pentru cei care inca il mai sustin cred ca au luat etnobotanice.

 5. Din comentariile voastre,observ ca sunt mulți idioti, care-l susțin pe acest pușcăriaș corupt… sfatul meu pentru voi… la bulau băieți ca acolo va e locul

 6. Nu va certati tovarasi ca acusica vin alegerile democratice , si parca va vad in camesa alba si pantaloni la dunga incolonati cu boletinele in dinti , iar peste doi ani iar la mancat furaj pe net.
  Hai la vot berbecilor.

 7. vreau sa-l vad dupa gratii pe acest infractor ce a facut atata rau bacaului!de ce mama dracului se taraganeaza atat, arest la domiciliu adica frectie la piciorul de lemn!bai cum mama dracului se imbolnaveste atunci cand trebuie sa dea socoteala pentru faradelegile comise!

LĂSAȚI UN MESAJ