Procentul de promovare a examenului de bacalaureat din sesiunea de vara a crescut cu 1.24 de procente, in urma contestatiilor. Din cele aproape 1.300 de contestatii depuse, doar 428 au fost admise (au primit note mai mari decât cele initiale).

Cel mai mare noroc l-au avut 63 de candidati care din respinsi sunt acum admisi, ceea ce a dus la o rata de promovare pe intre judetul Bacau de la 59.36 la suta, inainte de contestatii, la 60.6 la suta, dupa contestatii.

Emotii finale pentru candidatii la Bac. Vineri s-au afisat rezultatele dupa contestatii, conform metodologiei de organizare a examenului. In total, au fost depuse 1.298 de contestatii, dar numai 428 au fost admise (170 la proba scrisa de limba si literatura româna, 121 la proba obligatorie a profilului matematica sau istorie si 137 la proba la alegere a profilului).

PUBLICITATE

“In urma contestatiilor au promovat inca 63 de candidati. Conform Metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, pentru lucrarile care au primit initial note cuprinse intre 4.50 si 4.99 sau o nota cel putin egala cu 9.50, nota definitiva este nota acordata de catre comisia de contestatii”, a explicat prof. Claudia Merticaru, inspector scolar.

Pentru lucrarile care au primit initial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele mentionate anterior, nota definitiva este nota acordata de comisia judeteana de contestatii, daca intre nota initiala si nota acordata la contestatii s-a constat o diferenta de cel putin 0,50 puncte.

Daca diferenta dintre cele doua note a fost mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva este nota initiala. Nota definitiva nu mai poate fi modificata. Urmare a promovarii celor 63 de candidati, in final, si rata de promovare a intregului examen a crescut per total judet la 60.6 la suta.

Urmatoarea sesiune a examenului de bacalaureat este in august-septembrie, conform urmatorului calendar:
– 11- 15 iulie – inscrierea candidatilor
– 22-26 august – evaluarea competentelor lingvistice si digitale (probele orale)
– 29 august – proba scrisa la limba si literatura româna
– 30 august – proba scrisa la limba si literatura materna
– 31 august – proba scrisa obligatorie a profilului
– 2 septembrie – proba scrisa la alegere
– 4 septembrie – afisarea primelor rezultate si depunerea contestatiilor
– 7 septembrie – afisarea rezultatelor finale

La colegiile bune din Bacau, contestatiile au mai schimbat putin in bine rata de promovare:
– la Colegiul National “Gh.Vranceanu” din cei 5 respinsi (unul din promotia de anul acesta) unul a promovat
– la Colegiul National “V.Alecsandri” din 7 respinsi (5 absolventi 2013) au fost promovati 4
– la Colegiul National “Ferdinand I” au fost respinsi 26 de candidati (19 dintre ei din promotia 2013) iar dupa contestatii trei dintre ei au fost admisi (tot din promotia anului acesta). Dintre cei respinsi, 7 au fost prin neprezentare
– Colegiul National Catolic “Sf.Iosif” a avut 10 respinsi, toti absolventi 2013, iar dintre acestia au promovat doar 3


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ