Asociatia “Sprijin pentru parinti” din Bacau va desfasura, pe parcursul urmatoarelor doua luni, un curs de specializare pentru ocupatia de interpret in limbajul mimico-gestual. Activitatea de formare se adreseaza in primul rând cadrelor didactice din invatamântul special din judetul Bacau in vederea dezvoltarii de servicii sociale si educationale pentru copiii cu deficiente senzoriale de auz.

Sunt asteptati sa subscrie actiunii si specialisti din domeniile sanatate, asistenta sociala, precum si cei interesati de comunicarea cu persoanele cu deficiente de auz. In cadrul cursului vor fi prezentate tehnici si materiale consacrate in comunicarea cu hipoacuzice sau surde.

“Astfel, cursantii vor fi dobândi competente profesionale specifice ocupatiei de interpret, cum ar fi utilizarea creativa a limbajului, pregatirea comunicarii specifice, decodificarea informatiilor, reproducerea/interpretarea continutul/mesajului in limbajul mimico-gestual precum si transpunerea in vorbire a informatiilor din limbajul mimico-gestual” – spune Mihaela Lungu, coordonatorul proiectului.

PUBLICITATE

Certificatul de absolvire va fi avizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei si Cercetarii Tineretului si Sportului. Cursul se desfasoara in cadrul proiectului “Norocel – un exemplu de viata”, cu finantare de la Consiliul Judetean Bacau, in baza Legii 350/2006.

Reamintim ca legislatia in vigoare prevede ca institutiile si autoritatile locale au obligatia de a asigura servicii de informare si documentare accesibile persoanelor cu handicap. Pentru persoanele surde, accesibilizarea presupune existenta interpretului in limbaj mimico-gestual.

Florentin RADU


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ