Abateri la regimul circulaţiei

La data de 09 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au depistat un bărbat de 27 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Motoşeni, neînmatriculat.
Din verificările poliţiştilor s-a stabilit şi faptul că, bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie, iar autoturismul condus de acesta figurează radiat din circulaţie.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

La aceeaşi dată a.c., o patrulă de poliție din Moineşti, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au depistat în flagrant pe raza localităţii, un conducător auto în vârstă de 43 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului.

Tamponare pe fondul consumului de alcool

La data de 10 decembrie a.c, poliţiştii din Hemeiuş au depistat un tânăr de 20 de ani, din Bacău, care, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu trei autoturisme parcate.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Alte articole