În ziua de 10.12 a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în cooperare cu lucrători ai Direcţiei Silvice Bacău, au continuat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Echipele mixte care au acţionat în zona comunei Coţofăneşti din judeţul Bacău, au depistat cinci bărbaţi, după ce au tăiat de pe picior, mai mulţi arbori verzi şi nemarcaţi din speciile fag şi jugastru, dintr-o pădure proprietate a fondului forestier naţional, cu scopul de a-i comercializa.

lemne-2

PUBLICITATE

Urmare a acestui fapt, jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul comiterii unei fapte susceptibile infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, prevăzută în Legea 46/2008, masa lemnoasă rezultată în urma tăierii reprezentând 7,5 mc, a fost predată Ocolului Silvic Căiuţi, împreună cu bunurile folosite la săvârşirea faptei, trei topoare şi două motoferăstraie, iar dosarul în cauză a fost predat lucrătorilor de poliţie, pentru continuarea cercetărilor în acest caz.

lemne-3


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ