În cadrul unui parteneriat realizat între Biblioteca Judeţeană „C. Sturdza” Bacău – Secţia pentru Copii, Teatrul Municipal „Bacovia” și Asociatia Betania – Centrul Delfinul pentru copiii cu autism, vineri, 24 februarie, s-a realizat o primă activitate.

Astfel, cei aproximativ 50 de delfinași, cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani, care beneficiază de un program special de terapie la centru, au avut parte de experiente noi în timp ce Secția pentru copii a bibliotecii i-a introdus pe fiecare în lumea minunată a cărților.

Cu pasi mici, ei au descoperit lumea fermecată a basmelor și a povestilor, atât prin intermediul cărților, cât şi prin piese de teatru puse în scenă de actorii de la „Bacovia”. Cu toții au fost împreună, într-un spaţiu relaxant, unde s-au desfăşurat, în grupuri mici, diverse activități educative şi de socializare.

PUBLICITATE

De altfel, acesta este și scopul derulării proiectului: să contribuie la formarea unor conduite şi atitudini care să ducă la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu tulburări din spectrul autist, dar şi la integrarea socială a acestora la nivel local.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ