50 de infracțiuni au fost constatate și peste 700 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, în perioada 02 – 04 decembrie a.c., de către polițiști, în cadrul activităților pentru creșterea gradului de siguranță publică în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă.

În perioada 02-04 decembrie a.c., în baza planului “SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN SIGURANȚĂ”, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău din cadrul structurilor de ordine publică, investigarea criminalității economice, investigații criminale și rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură să aducă atingere liniștii publice, siguranței personale și a bunurilor cetățenilor.

În cele trei zile polițiștii au intervenit la 121 de sesizări ale cetățenilor, din care 91 semnalate prin 112.

PUBLICITATE

Polițiștii aflați în misiuni au constatat 50 de infracțiuni, din care 23 de natură judiciară.

Ca urmare a abaterilor constatate polițiștii au aplicat 706 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 222 556 lei.

Astfel au fost aplicate 83 de sancțiuni la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 29 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 17 conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publicepolițiștii au luat 543 măsuri de sancționare contravențională, au reținut 24 de permise de conducere și au retras 22 de certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au confiscate bunuri în valoare totală de 9272 de lei și au indisponibilizat bunuri cu valaoare totală de 22 500 lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ