Patru cadre didactice, membre ale unei comisii de examinare, şi 23 de elevi de clasa a XII-a de la Liceul tehnologic “Ion Bănescu” din Mangalia sunt anchetaţi de procurori pentru fraudă la examenul de bacalaureat.

La situaţia respectivă s-a ajuns în urma extinderii cercetărilor după ce, la ultima probă scrisă a bacalaureatului, în băncile a doi candidaţi au fost găsite copii xerox ale subiectelor rezolvate.

Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că nu doar doar elevi ar fi primit subiectele rezolvate, ci întreaga clasă formată din 23 de candidaţi.

Potrivit anchetatorilor, camerele de supraveghere din respectiva unitate de învăţământ ar fi surprins cum un membru al comisiei de examinare le-ar fi distribuit tuturor elevilor subiectele rezolvate.

Cercetările în acest caz au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, dascălii şi candidaţii fiind suspectaţi de primire de mită şi, respectiv, dare de mită.

Totodată, cei 23 de absolvenţi de clasa a XII-a riscă să li se anuleze examenul de bacalaureat. AGERPRES/


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ