Consilierii locali vor merge pe teren. Cel putin asa au anuntat recent la o sedinta de consiliu, când pe ordinea de zi au fost mai multe proiecte urbanistice de ridicare a unor blocuri sau spatii de birouri pe terenuri proprietate privata. Mai multi constructori si-au anuntat intentia de a ridica in municipiu locuinte, spatii comerciale, cladiri de birouri.

Astfel de investitii se vor face pe strada 1 Mai, dar si pe Mihai Viteazu, dar mai intâi trebuie sa fie analizate de consilierii locali. „Pentru orice cladire care depaseste patru etaje, comisia de urbanism va merge la fata locului. Noi am cerut beneficiarilor sa declare pe propria raspundere ca nu vor depasi regimul de inaltime, in caz contrar noi având dreptul de a demola constructiile”, a declarat consilierul PNL Marcel Nechita.

De altfel, avizarea unor astfel de proiecte este destul de controversata. Acum câteva luni, s-a iscat un scandal dupa ce bacauanul Dobrin Dancuta a formulat o plângere in consiliu pentru ca un dezvoltator dorea sa ridice un bloc de patru etaje intr-o zona cu case, pe strada Ion Ghelu Destelnica nr.7. Acesta a acuzat incalcarea Planului Urbanistic Zonal si dupa ce plângerea sa a fost admisa de Consiliul Local proiectul a picat. N-a fost un caz singular.

PUBLICITATE

Si pe Aleea Parcului, pe o fâsie de teren, spatiu verde, intre blocurile 22 si 26 urma sa se ridice un bloc cu patru etaje, la fel si in spatele blocul 5 de pe strada 22 Decembrie. Desi locatarii, viitori vecini cu noile blocuri s-au revoltat ca le vor disparea spatiile verzi, proiectele au primit avizele pâna la urma. Problema este, pe lânga disparitia spatiilor verzi dintre blocuri, ca pe aceste terenuri mici ar urma sa apara cladiri mai inalte decât normativul zonei si ar trebui create locuri de parcare acolo unde, in mod evident, nici cele existente nu ajung.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

  1. Nu cred ca informatiile cuprinse in ultimul paragraf al articolului sunt exacte. Cel putin pentru blocul de pe strada 22 Decembrie 5 bis, desi a mai fost o incercare de aprobare a PUD-ului in 3 decembrie 2015, consilierii au dovedit buna-credinta si nu au cazut in plasa reluarii votului, plasa intinsa de executivul primariei.Consilierii au considerat ca un vot negativ pentru acea constructie a fost un vot corect si ca insistenta in solicitarea aprobarilor, ascunde un interes punctual opus interesului majoritatii.Pentru asta merita respect.
    Daca autorul articolului are alte informatii, am ramane recunoscatori pentru indicarea lor completa, pentru a recurge si noi alte cai legale de atac a hotararilor.
    Cat priveste vizitele consilierilor in amplasament cred sunt o masura salutara pentru deciziile viitoare ale Consiliului in interesul general. Daca vor dori sa stie ce documente primesc in mape drept avize de legalitate, sau ce rezultate false pe studiile cerute chiar de ei, atunci le propun vizita la adresa din 22 Decembrie 5 si vor vedea ca studiul de insorire nu are legatura cu realitatea pe care doreste sa o sustina(sunt facute fotografii cu umbra la ora si data solstitiului de iarna pe un grup relevant de constructii, care dovedesc aranjarea studiului din documentatie!), sau se vor convinge ca avizele geo nu au la baza foraje executate la teren, ca terenul pe care se doreste a fi facuta constructia nici nu este plan asa cum rezulta din cotele trecute in planse si nici nu are accese corespunzatoare. Veniti domnilor si doamnelor consilieri sa vedeti cum votati in deplina dezinformare,sau cum s-a materializat in teren ceia ce dvs. ati votat. Veniti sa verificati cum arata un imobil pentru care ati aprobat 15 apartamente si 184,5 mp spatii birouri la parter, cu 22+2 locuri de parcate si 150 mp spatiu verde. Sa va spun eu :blocul are 20 de apartamente, un market de 185 mp la parter, care se aprovizioneaza inchizand o alee de pe domeniul public, prevazuta in avizul initial ” de circulatie cu sens unic”, cu “spatiu depozitare ambalaje si gunoi” in usa blocului vecin, si care, constructie, s-a facut pe un teren extins perimetral cu cca doi metri pe domeniul public. Bilantul teritortial din PUZ-ul aprobat de CL nu este respectat in niciun fel si nici principiile care au fost invocate la intocmirea documentatiei. Cum a fost posibil? Simplu : prin doua modificari ale autorizatiei de constructie care au schimbat total ipotezele de lucru.De ce oare?… Vreti adresa : Iosif Cocea 8 bis, noul “Profi”. Convingeti-va singuri!
    Asa ca ar fi indicate vizitele de informare, macar pentru ca votul din CL sa nu mai fie formal, iar “Executivul” sa-si vada de interese folosind CL-ul ca pe o trupa de marionete. Pentru alte amanunte pot colabora cu oricine este interesat, explicand atat mecanismele prin care se ocoleste cadrul legal instituit, cat si interesele pentru care se procedeaza asa.
    Personal astept o atitudine responsabila a alesilor nostri, poate ca asa se va mai consolida si increderea in oamenii aflati, vremelnic, pe anumite functii, teoretic, in interesul comunitatii.

  2. Și dacă merg, pot să înțeleagă ceva ??? Că în ședințele de Consiliu Local par cel puțin AGRAMAȚI, dacă nu cumva chiar ANALFABEȚI. Iar despre AROGANȚĂ, NESIMȚIRE, DEMAGOGIE, ce să mai spui??? Niște NESIMȚIȚI, în frunte cu PRIMARUL CEL PENAL ȘI CU VICEPRIMARII, niște AROGANȚI.

LĂSAȚI UN MESAJ