Consiliul Local a revenit asupra unei decizii luate la finele anului trecut si nu va mai impune dublarea taxei de salubritate pentru cetatenii din blocurile turn care au tobogane de gunoi pe care nu vor sa le inchida.

Cel putin, deocamdata. Acest lucru s-a anuntat in sedinta extraordinara de luni a legislativului, in care consilierul local Ilie Birzu a spus ca se impune un amendament prin care taxa dubla sa nu fie introdusa imediat, ci dupa o perioada de doua luni de la acordarea unui ultimatum pentru inchiderea toboganelor.

In aceasta situatie sunt 24 de blocuri din Bacau, in care locuiesc peste o mie de familii.

„Dublarea taxei este o masura de coercitie pentru neinchiderea toboganelor. Institutiile de Mediu amendeaza Primaria fiindca locatarii nu vor sa duca gunoiul la ghena, asa cum cer normele europene de ecologie. Prin urmare, Primaria ar vrea sa ii forteze cumva pe cetateni sa inchida toboganele si de aceea s-a apelat la dublarea taxei. Cine se conformeaza, scapa de dublare.”
Iulian Stoican, consilier local cu atributii de viceprimar

In sedinta de ieri, viceprimarul Stoican a recunoscut ca masura taxei duble a fost prost primita de cetateni, dintre care o parte sunt dispusi sa plateasca, dar sa nu le fie inchise toboganele. La sedinta urmatoare de Consiliu Local, probabil la sfârsitul lunii, va fi repusa in discutie problema si se preconizeaza adoptarea unei noi hotarâri, prin care cetatenii sa primeasca mai intâi un ultimatum si dupa aceea abia sa fie pusi la plata.

Taxa de salubritate pentru toti bacauanii persoane fizice este, in conditii normale, de 144 de lei/familie/an, iar in cazul aplicarii sanctiunii ar deveni 288 lei/familie/an.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE