Sâmbata, la Alba Iulia, se va vota noul presedinte PRM la Congresul Extraordinar convocat de cei nemultumiti de activitatea si comportamentul lui Corneliu Vadim Tudor.

Istoria revoltei incepe in februarie, când filiala Neamt a partidului adreseaza o scrisoare deschisa conducerii prin care cere convocarea unui Consiliu National in care sa se analizeze rezultatele catastrofale la alegerile din 2012. Vadim Tudor refuza solicitarea, dupa care urmeaza alte apeluri publice in martie si aprilie, insa doar in luna mai este anuntata o sedinta a Consiliului National, pe 15 iunie. Pus in fata unei opozitii interne tot mai puternice, liderul PRM decide pe 6 iunie sa amâne sedinta pentru 26 octombrie.

Tot cu aceasta ocazie, Gheorghe Funar este scos la tabla ca un elev indisciplinat si somat sa spuna ce tabara alege. Iar Funar a ramas alaturi de reprezentantii celor 24 de filiale, care pe 15 iunie s-au intrunit si au decis sa revoce intreaga structura la vârf a PRM, in frunte cu Vadim Tudor.

PUBLICITATE

S-a ales un comitet de conducere compus din trei persoane – Gheorghe Funar, Dumitru Badea si Ioan Bildea, care au gestionat treburile partidului. In perioada urmatoare, in toate filialele s-au completat posturile vacante la vârful organizatiilor si s-au ales delegatii la congresul de sâmbata.

“Fara a mai avea drept de semnatura, Vadim Tudor a convocat tot felul de consilii nationale, birouri permanente sau congrese, unde a demis nestatutar oameni votati de organizatiile locale si-a pus in functii oamenii loali, cei mai multi foarte in vârsta, incercând sa-si salveze scaunul. Cine nu intelege ca in PRM a venit alta epoca, una a reconstructtiei politice responsabile, va suporta consecintele!” – a declarat presedintele PRM Bacau, Petru Cojan (foto).

La Congresul de sâmbata, de la Alba Iulia, delegatia bacauana va fi alcatuita din 30 de membri. Conform normelor de reprezentare stabilite de Comitetul de Conducere, filialei Bacau ii revin mai multe functii la nivel national: 6 membri in Consiliul National, 2 in Comitetul Director si 1 in Biroul Permanent.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. “Comando” nu intelege ca PRM fara Vadim nu exista! Funar e expirat, iar mesajul nationalist intr-o Europa Unita, nu mai functioneaza. Iar nenea din imagine e o mare gasca…Trebuiau sustinuti Ciontu, Stanciu si Vasilescu si nu mai ajungeati aici. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ