Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteo de ninsori, lapoviță, ploi și polei, în special pentru partea de vest a țării, dar care va atinge și regiunea Moldovei. Potrivit avertizării, în intervalul 14 decembrie, ora 19 – 16 decembrie, ora 18, aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie), în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local, în Transilvania, vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Începând din această seară, de la ora 23, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă și intensificări ale vântului în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali.

De asemenea, începând de sâmbătă, 15 decembrie, ora 06, până duminică, 16 decembrie, ora 12, intră în vigoare o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol pentru județele Timiș și Caraș-Severin, precum și pentru zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Alte articole