La Bazinul de Natatie exista o problema. Care isi gaseste, insa, ecou intr-o psihoza

Concentratia si, in special, calitatea clorului existent in apa Bazinului de Natatie din Bacau au creat serioase probleme in ultima perioada, perturbând activitatea antrenorilor si practicantilor de inot si sarituri in apa.

Despre aceasta situatie, cotidianul Desteptarea a scris inca de acum trei saptamâni, atunci când la Bazin a fost prezent si presedintele Federatiei Române de Natatie si Pentatlon Modern, Camelia Potec. In articolul „Conferinta cu…bucluc”, Potec declara ca „noi am aflat astazi despre nivelul concentratiei de clor, nu am fost instiintati la nivel de federatie, probabil este o situatie temporara, chiar nu stiu”, in timp ce Gabriel Lupu, seful Directiei de Sport din Primaria Bacau sustinea ca totul se va remedia in scurt timp: „Se pare ca, intr-adevar, este o concentratie usor mai mare de clor evaporat. Noi am luat masurile necesare. E vorba de doua pompe; dar nu intru in detalii tehnice; aceste probleme se vor remedia in doua-trei zile.”

PUBLICITATE

De atunci au trecut fix trei saptamâni, dar problemele nu s-au remediat. Dimpotriva, ele s-au acutizat. Antrenorii si cursantii au continuat sa se plânga de calitatea clorului, unii dintre acestia fiind nevoiti sa-si intrerupa antrenamentele din ratiuni de ordin medical. Problemele, repetam, exista. Numai ca ele au creat o adevarata psihoza.

Astfel, unele ziare si televiziuni au anuntat zilele acestea ca “zeci de copii au ajuns la Urgente, acuzând intoxicatii din cauza clorului de la Bazin”. Evidenta sustine, insa, altceva. Astfel, in ultimele doua saptamâni si jumatate, conform informatiilor oficiale furnizate de reprezentantii Spitalului, niciun copil nu s-a prezentat la Urgente cu simptomele invocate de respectivele institutii media: arsuri la caile respiratorii, greturi si arsuri la ochi.

Hotarât lucru, calitatea clorului de la Bazin e indoielnica. Si, fara doar si poate, cauzeaza probleme. La fel de mult, insa ca si acidul din aer, creat de stiri „senzationale”, facute pe genunchi. Uneori, un drum la Spital e indicat. Pentru cei cu probleme si nu numai.

Hipocloritul de la bazin, furnizat de Chimcomplex

Problema clorului de la Bazin a fost discutata si in sedinta de joi a Consiliului Local. „Sa ne explice si noua domnul director Lupu cum de a ajuns Bacaul pe la televiziunile de stiri cu problema clorului”, a spus consilierul local Elena Cosma.

In locul directorului a raspuns insa viceprimarul Radu Ababei: „Am primit de la furnizor alt tip de hipoclorit decât cel obisnuit, care lasa in aer mai mult clor decât primul, mai persistent. Diferenta intre cele doua este destul de mica, dar exista. Asa a aparut problema de hiperventilatie.

Saptamâna viitoare vom schimba si apa din bazin si luam in calcul schimbarea furnizorului”, a spus viceprimarul Ababei.

De mentionat ca in tara exista doar doi producatori si furnizori de hipoclorit utilizat in bazine, iar cel de la care se aproviziona Bacaul este societatea Chimcomplex. Viceprimarul Ababei a spus ca, in cazul schimbarii furnizorului, municipalitatea ar trebui sa se orienteze spre importuri, intrucât celalalt producator intern are momentan probleme cu livrarile.

Dan Sion
Ovidiu Pauliuc

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Problema asta este arhicunoscuta,a existat din totdeauna,numai ca acum a ”deranjat” pe cativa indivizi.Se stie ca NU SE ALOCA BANI suficienti ptr intretinerea bazinului de inot de la Bacau si cei ce fac parte din personal,recurg la metode neconventionale si chiar daunatoare sanatatii.Mai exact ”dezinfectarea” apei este facuta cu clor cu care se dezinfecteaza toaletele plublice,binenteles noapte departe de privirile indiscrete.

LĂSAȚI UN MESAJ