Au mai ramas doar câteva zile pâna la incheierea perioadei de inscriere la nivelul postliceal pe calificarea de asistent medical generalist din cadrul Colegiului “Mihai Eminescu”. In premiera, pentru anul scolar 2013-2014, institutia bacauana a reusit performanta, unica de altfel in ultimii ani, de a obtine finantare de la stat pentru 5 clase de nivel postliceal (150 de locuri), alaturi de alte 2 clase (60 de locuri), cu taxa de la beneficiari.

“Perioada de inscrieri se incheie la sfârsitul acestei luni, mai concret, vineri, 30 august. Este o sansa in plus pentru absolventii de liceu, care nu au inca diploma de bacalaureat, sa urmeze aceste cursuri, absolut gratuite”, a declarat prof. Constantina Hulea, director. Pe 5 septembrie, toti candidatii inscrisi, atât de la locurile bugetate, cât si de la locurile cu taxa, vor sustine si o proba scrisa, pentru a se face o departajare corecta a candidatilor.

Media minima de admitere este 5 (cinci). Testul va fi unul grila, din bibliografia de liceu. In timpul anilor de studiu, candidatii admisi care nu au bacalaureatul promovat sunt obligati sa obtina si aceasta diploma. Nivelul postliceal de asistenti medicali generalisti de la Colegiul “Mihai Eminescu” este de 3 ani, cu practica in toate spitalele bacauane.

Liceul dispune de patru sali de instruire practica, un laborator de chimie ultramodern, trei laboratoare de informatica si un laborator pentru studiul limbilor straine. In plus, elevii au posibilitatea de a se implica in proiecte de parteneriate europene.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ