Primele familii, unele dintre ele având solicitari depuse din anul 2004, au primit ieri cheile de la noile garsoniere si apartamente din blocul abia construit. Este vorba de 49 de locuinte, 17 garsoniere si 32 de apartamente, construite prin fonduri europene, contra sumei de 1,8 milioane de lei, in perioada mai 2012 – iunie 2014, pe strada Henri Coanda 9.

De ce s-au mutat oamenii abia acum? Blocul nu avea punct de transformare, iar avizele si constructia acestuia au durat un an de zile si au costat 350.000 lei, bani din bugetul local, fiind cheltuieli neeligibile. „Azi (n.r. ieri) le dam oamenilor cheile noilor locuinte. Sunt cazuri sociale. Oamenii vor plati o chirie modica, in functie de suprafata si venituri”, a spus primarul Romeo Stavarache.

Oamenii erau bucurosi, mai ales ca unii dintre ei au locuit pâna acum intr-o camera de camin. „22 de ani am locuit in chirie intr-o camera. Avem doi copii, unul la facultate, altul in clasa a 6-a. Suntem bucurosi ca ne mutam, chiar daca va trebui sa vedem cum ne aranjam”, ne-au spus sotii Ileana si Iulian Turcu. O schimbare in bine va fi si pentru Mihai Nastase. Imobilizat intr-un scaun cu rotile, barbatul locuia pâna acum impreuna cu mama sa, care are apartamentul situat la etajul 2. „Era foarte dificil sa urc si sa cobor. De multe ori, faceam asta in mâini, daca nu ma ajuta nimeni”, povesteste barbatul care asteapta tot din 2004 o locuinta sociala.

PUBLICITATE

Bineinteles, au fost si nemultumiri. Unii chiriasi s-au plâns ca apartamentele sunt foarte putin diferite de garsoniere in ce priveste spatiul, altii au zis ca nu se vor putea inghesui având doi, trei copii, ca va fi greu sa gaseasca mobila potrivita sau nu sunt suficiente prize.
Noii locatari urmeaza sa semneze contractele si trebuie sa-si racordeze locuintele la energie electrica si gaz. Caldura este asigurata de Thermoenergy.

Blocul a fost preluat de la Administratia Bazinala de Apa si a fost modernizat de societatea Moldoenergy. Fiecare garsoniera are 20 mp, iar apartamentele 30 mp.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ