Aproximativ 250 de apartamente vor deveni consumatori Thermoeenergy/Foto: R. Ionescu

– blocurile nu primesc caldura din cauza datoriilor existente la E.ON – incalzirea locuintelor ar putea fi schimbata de pe centralele pe gaze naturale pe agent termic furnizat de Thermoenergy – acest lucru ar fi posibil pentru ca Primaria Bacau a investit in cartierul ANL intr-o retea de module termice

Odata cu racirea vremii, chiriasii din blocurile ANL Bucegi reclama faptul ca indura frigul in case din cauza vecinilor rau platnici. Desi legea spune clar ca dupa trei zile consecutiv cu temperaturi sub 10 grade Celsius, consumatorii trebuie sa primeasca caldura, acest lucru nu este valabil si pentru chiriasii ANL Bucegi.

“Datoriile catre E.ON Gaz sunt foarte mari, iar furnizorul vrea sa-si recupereze datoriile de la populatie. In scarile de bloc unde s-au platit facturile, oamenii beneficiaza de caldura, insa, astfel de situatii sunt foarte putine. Noi am facut adresa la Primaria Bacau prin care solicitam ca blocurile sa fie debransate de la sistemul de incalzire actual pe gaze naturale si sa fie racordate la modulele termice recent construite. Costurile cu incalzirea ar fi mult mai mici, iar oamenii ar putea acoperi aceste cheltuieli”, declara Bogdan Bordeianu, presedintele Asociatiei ANL Bucegi.

PUBLICITATE

Pentru ca locatarii din zona amintita sa poata beneficia de agentul termic furnizat de Thermoenergy, Primaria Bacau trebuie sa treaca aceste module in administrarea furnizorului. “Am informatii ca se lucreaza la acest proiect si este posibil ca saptamâna viitoare sa se faca racordurile din modulele termice la blocuri. Si noi am cerut primariei urgentarea acestor demersuri pentru a putea furniza agent termic noilor consumatori veniti in sistemul centralizat de termoficare”, a spus Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA.

Satui sa stea in frig, oamenii bat la usa asociatiei de proprietari. “Unde altundeva sa ne adresam?!? Platim facturi luna de luna si vrem sa beneficiem de caldura. Suntem oameni, nu animale!!! Chiar sa-si bata cineva joc de noi in halul asta! Primaria chiar vrea sa ne criogeneze, sa faca teste de rezistenta la frig pe pielea noastra? Sa urgenteze cumva lucrurile si sa traim si noi civilizat, in confortul locuintei!”, spune O.I., chirias. Marti ar incepe sa se faca lucrarile de conectare a modulelor termice.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Daca nu au platit la e-on,cine crede ca vor plati dincolo ?Vor chirii cat mai mici dar daca mergi in zona nu ai unde parca masina!Sunt locatari care au parcate chiar si trei masini !!!!

    • Domnule Alecu, e clar ca nu stai in zona. Iti inteleg frustrarea ca nu ai si dumneata un loc in zona sau 3 masini. Te asigur ca acolo stau si am vecini cu cate 2-3 masini dar nu de la ei vine problema. Primaria din start atribuie repartitiile unor familii care mai degraba sunt cazuri sociale, Sa ii vezi ce bine pazesc bancile si trotuarele o zi intreaga. Care munca? Ce venit? Ce plata?
      Intretinerea pe timp de iarna este sensibil mai mare decat la orice bloc normal din oras. Management-ul centralelor de bloc se face dupa cum il trece pe cate unu capul. Anul trecut la mijlocul lui aprilie era o caldura pe calorifere de vomai. Dar asa zisul manager avea copil mic si trebuia sa porneasca caldura si intretinerea crestea pentru toti locatarii.

  2. Pai in care marti incepe conectarea? Daca dureaza vreo 2 luni conectarea, pot sa n-o mai faca.
    Este in stare cineva sa dea detalii exacte? Primaria nu se stie ce a asteptat (poate condamnarea?) avand in vedere ca stia de probleme din vara. Ma indoiesc ca pe nea’ Satavarache il mai doare de ceva. Oricum trebuie sa predea stafeta la anu’ asa ca rupe si el cat mai poate ca sa isi faca retragerea. Halal oras cu administratie mafiotizata.

  3. Poate ne spune domnul Bordeianu și ce masuri a luat asociația ca să-și recupereze datoriile de la cei care au fost evacuați de către primărie gen Moisei sau Ouatu de la bl. 6, sc. A, care împreună au lasat datorii la asociație de 18000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ