Conform politistilor, anul acesta a fost cel mai liniştit şi cel mai sigur Revelion din ultimii ani.

Pentru siguranţa cetăţenilor, la trecerea dintre ani, peste 300 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în județul Bacău, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere rutiere, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren peste 90 patrule de ordine şi siguranţă, iar efectivele de poliţie rutieră au utilizat 12 autospeciale dotate cu aparate radar.

PUBLICITATE

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere au făcut ca oamenii să se bucure în linişte atât în noaptea de revelion cât și în primele zile ale noului an.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca în această perioadă în județul Bacău să nu fie înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de către Poliția Română și-au atins scopul.

Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii au constatat 11 infracțiuni, dintre care două de natură judiciară și 5 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii băcăuani au aplicat 254 de sancţiuni, în valoare de peste 82 500 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 190 de sancţiuni contravenţionale, 79 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totodată, poliţiştii au retras un certificat de înmatriculare şi au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 2 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ