Comisia judeteana de organizare si desfasurare a Evaluarii Nationale pentru elevii de clasa a VIII-a, sesiunea iunie 2013, a decis organizarea si desfasurarea unei etape de vizualizare a lucrarilor scrise la probele sustinute de candidati.

Pentru acest lucru, cei doritori trebuie ca intre 11 si 12 iulie sa inregistreze, prin parinti sau reprezentanti legali, o cerere catre centru de evaluare si sa o depuna la secretariatul scolii de unde provine elevul.

Directorul avizeaza aceste proceduri si realizeaza o programare de vizualizare, procedura ce va fi supravegheata video in sala sau cabinetul in care lucrarea este prezentata candidatului si parintelui.

“Preluarea lucrarilor, pe baza de proces-verbal, de la arhiva unitatii de invatamânt, Centru zonal de evaluare, de catre persoana desemnata pe 15 iulie, ora 9.00.

Vizualizarea lucrarii de catre candidatii care au sustinut examenul de Evaluare Nationala, sesiunea 2013, si de parintii sau reprezentantii legali ai acestora, se va face numai dupa ce au semnat un angajament ca nu vor efectua inscrisuri sau modificari pe lucrare, nu vor distruge lucrarea si nu o vor fotocopia. Aceste vizualizari se fac in ziua de 15 iulie, intre orele 10.00 si 15.00”, a explicat inspector scolar general adjunct, prof.

Ion Balcan si presedinte al comisiei judetene. Predarea lucrarilor se va face pe baza de proces verbal, imediat dupa incheierea vizualizarii, cu predarea suportului video prin care s-a inregistrat intregul proces.

Alte articole