Fostul deputat de Bacau, Mihai Banu, cercetat intr-un dosar de coruptie, a facut, vineri, cerere de inlocuire a arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu sau cu cea a controlului judiciar, insa Curtea de Apel a respins cererea.

Banu a facut contestatie care se va judeca, zilele urmatoare, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata, în stare de arest preventiv, fostul ministru de Interne Gabriel Berca.

Potrivit rechizitoriului, în perioada aprilie 2010 – ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, a pretins si primit, atât pentru sine, cât si pentru formatiunea politica din care facea parte, de la un om de afaceri, suma totala de 185.000 euro pentru ca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic, sa-si foloseasca influenta personala pe lânga membri ai Guvernului in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judeaului.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Dacă va fi lăsat în libertate va putea să tragă sfori, ca și Berca, sau să șantajeze, cu informațiile pe care le dețin, pentru a fi achitați , cu toate probele clare avute de DNA.. Ei oricum dictau care dosare PENALE din județ aveau voie să fie soluționate și care nu. Asta se întâmpla între 2005-2010.

LĂSAȚI UN MESAJ