O delegatie a județului Bacău formată din elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele și concursurile școlare naționale, profesori, reprezentanți ai Consiliului Județean Bacău, consilieri județeni și locali au participat la momente de o înaltă încărcătură emoțională ocazionate de reeditarea Zborului Marii Uniri din data de 23 noiembrie 1918.

Vicepreședinții Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț și Adrian Popescu și Viceprimarul Municipiului Bacău, Constantin Scripăț, au transmis mesaje cu ocazia Centenarului.

La Blaj, pe Câmpia Libertății au fost organizate o serie de manifestări pentru celebrarea eveniment. La ora 16:00, în faţa Primăriei Blaj a avut loc dezvelirea plăcii comemorative care conţine numele celor 37 „făuritori ai Mari Uniri” care au participat la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 la care s-a hotărât unirea cu ţara.

Totodată, la ora 16:00, în momentul dezvelirii plăcilor omagiale, clopotele tuturor bisericilor din judeţul Alba au bătut de 100 de ori în memoria făuritorilor.

Alte articole