Poliţia Română coordonează, la acest sfârşit de săptămână, o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Vor fi folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

Acţiunea face parte din calendarul campaniei preventive „SPEED”, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Europene).

În perioada 23-25 august a.c., poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, vor acţiona în județul Bacău, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

PUBLICITATE

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, se vor folosi toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

În cadrul acțiunii desfășurate în ziua de 23 august a.c. polițiștii au aplicat 222 de sancțiuni contravenționale la regimul circulației rutiere, din care 81 pentru depășirea limitei legale de viteză. În urma abaterilor constate, față de 11 conducători auto s-a luat măsura reținerii permiselor de conducere iar în alte 11 situații au fost retrase certificatele de înmatriculare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ