Ieri s-a desfășurat a doua probă scrisă a Bac-ului de toamnă. Cei înscriși au susținut examenul la Matematică (absolvenții de profil real) sau Istorie (absolvenți de profil uman).

„S-au înscris la această probă 698 de absolvenți, 590 la Matematică și 108 la Istorie, din cei 1.064 de înscriși în total la sesiunea a doua a Bacalaureatului. Dintre aceștia, 149 nu s-au prezentat. Nu s-a înregistat însă niciun incident în organizare și nu au fost candidați eliminați pe motiv de fraudare”, a declarat pentru Deșteptarea, prof. Oana Bărbuț, inspector școlar la Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Bacalaureatul de toamnă continuă astăzi, 24 august, cu proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. De pe 25 august încep evaluările competențelor lingvistice și digitale.

Primele rezultate vor fi afișate pe 1 septembrie. Așa cum prevede metodologia de organizare, în această sesiune a Bacalaureatului 2018 participă absolvenții care nu au reușit să ia examenul în vară (integral sau pe anumite probe, obligativitatea de a fi admis la o probă fiind condiționată de obținerea cel puțin a notei 5), dar și cei care au avut de trecut una sau mai multe corigențe. Sunt absolvenți de anul acesta, dar și din anii anteriori.

Alte articole