24 iulie 2024
ActualitateAvertismente pentru alesi. "CL Bacau e singurul care poate sa decida!"

Avertismente pentru alesi. “CL Bacau e singurul care poate sa decida!”

Deputatul Cosmin Necula (foto), presedintele municipalei PSD Bacau, a organizat, luni, o conferinta de presa ale carei teme au vizat activitatea Executivului si a Consiliului Local (CL). Din informatiile sale, Primaria Bacau ar fi renuntat deja la exercitarea dreptului de preemptiune pentru cumpararea Casei Cancicov, fara ca aceasta decizie sa fie dezbatuta si votata in CL Bacau.

“Daca s-a intâmplat acest lucru, s-a infrânt clar principiul prin care CL Bacau, in plenul sau, e singurul in masura sa decida cu privire la oportunitatea exercitarii dreptului de preemptiune”, a afirmat Necula. El a solicitat primarului Romeo Stavarache ca, in temeiul Legii 544, sa-l informeze daca s-au efectuat demersuri cu privire la schimbarea situatiei juridice a Casei Cancicov, daca s-au efectuat demersuri cu privire la exercitarea dreptului de preemptiune, daca s-a purtat corespondenta cu mostenitorii acestui imobil si cu Directia Judeteana de Cultura, care a fost corespondenta si care au fost raspunsurile.“Daca ar fi fost un demers politicianist as fi asteptat sedinta CL Bacau, unde se prefigureaza inexistenta unui proiect de hotarâre cu privire la exercitarea dreptului de preemptiune si nu as fi sesizat, prin intermediul dumneavoastra, faptul ca singurul in masura sa se pronunte e CL Bacau, si nu primarul”, a declarat Necula, adaugând ca ar prefera ca aceasta infractiune, “abuzul in serviciu”, sa nu existe. Am incercat sa ne informam direct de la sursa si am aflat ca banuiala deputatului Necula avea temei.

Raspunsul Primariei Bacau: „Nu” categoric

„Am primit de la Directia Judeteana pentru Cultura o solicitare privind exercitarea dreptului de preemptiune si am dat un raspuns care se bazeaza pe precizarea ANI privind existenta conflictului de interese”, a declarat viceprimarul Radu Ababei.

Asadar, raspunsul a fost “NU”, Primaria Bacau nu isi va exercita acest drept din cauza ca reprezentantii PNL in CL Bacau se afla in conflict de interese si nu pot vota. Mai mult, “noi, reprezentantii Executivului, nu aveam posibilitatea de a initia un astfel de proiect deoarece am fi fost acuzati si de tentativa de conflict de interese”, a afirmat viceprimarul. Planul urbanistic al Bacaului a fost doilea subiect al conferintei de presa.

“Daca CL Bacau va accepta ca pe Aleea Parcului sa se dea liber la construirea de imobile vom continua aceeasi politica de sufocare a Bacaului”, a afirmat deputatul. El a precizat ca CL Bacau are dreptul de a respinge planul urbanistic fara a motiva si de a stabili daca o constructie e sau nu e oportuna. Necula ii avertizeaza pe alesi ca acest proiect ar putea fi un precedent: “E mai important sa avem spatii verzi si locuri de joaca decât un bloc intre blocuri. Acesta va fi doar inceputul. Mai sunt spatii (…) intre blocuri care ar putea fi ocupate de constructii!”spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri