Deputatul Cosmin Necula (foto), presedintele municipalei PSD Bacau, a organizat, luni, o conferinta de presa ale carei teme au vizat activitatea Executivului si a Consiliului Local (CL). Din informatiile sale, Primaria Bacau ar fi renuntat deja la exercitarea dreptului de preemptiune pentru cumpararea Casei Cancicov, fara ca aceasta decizie sa fie dezbatuta si votata in CL Bacau.

“Daca s-a intâmplat acest lucru, s-a infrânt clar principiul prin care CL Bacau, in plenul sau, e singurul in masura sa decida cu privire la oportunitatea exercitarii dreptului de preemptiune”, a afirmat Necula. El a solicitat primarului Romeo Stavarache ca, in temeiul Legii 544, sa-l informeze daca s-au efectuat demersuri cu privire la schimbarea situatiei juridice a Casei Cancicov, daca s-au efectuat demersuri cu privire la exercitarea dreptului de preemptiune, daca s-a purtat corespondenta cu mostenitorii acestui imobil si cu Directia Judeteana de Cultura, care a fost corespondenta si care au fost raspunsurile.

“Daca ar fi fost un demers politicianist as fi asteptat sedinta CL Bacau, unde se prefigureaza inexistenta unui proiect de hotarâre cu privire la exercitarea dreptului de preemptiune si nu as fi sesizat, prin intermediul dumneavoastra, faptul ca singurul in masura sa se pronunte e CL Bacau, si nu primarul”, a declarat Necula, adaugând ca ar prefera ca aceasta infractiune, “abuzul in serviciu”, sa nu existe. Am incercat sa ne informam direct de la sursa si am aflat ca banuiala deputatului Necula avea temei.

Raspunsul Primariei Bacau: „Nu” categoric

„Am primit de la Directia Judeteana pentru Cultura o solicitare privind exercitarea dreptului de preemptiune si am dat un raspuns care se bazeaza pe precizarea ANI privind existenta conflictului de interese”, a declarat viceprimarul Radu Ababei.

Asadar, raspunsul a fost “NU”, Primaria Bacau nu isi va exercita acest drept din cauza ca reprezentantii PNL in CL Bacau se afla in conflict de interese si nu pot vota. Mai mult, “noi, reprezentantii Executivului, nu aveam posibilitatea de a initia un astfel de proiect deoarece am fi fost acuzati si de tentativa de conflict de interese”, a afirmat viceprimarul. Planul urbanistic al Bacaului a fost doilea subiect al conferintei de presa.

“Daca CL Bacau va accepta ca pe Aleea Parcului sa se dea liber la construirea de imobile vom continua aceeasi politica de sufocare a Bacaului”, a afirmat deputatul. El a precizat ca CL Bacau are dreptul de a respinge planul urbanistic fara a motiva si de a stabili daca o constructie e sau nu e oportuna. Necula ii avertizeaza pe alesi ca acest proiect ar putea fi un precedent: “E mai important sa avem spatii verzi si locuri de joaca decât un bloc intre blocuri. Acesta va fi doar inceputul. Mai sunt spatii (…) intre blocuri care ar putea fi ocupate de constructii!”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Mari tâmpenii debitează ăștia din Primarie…ce treaba are conflictul de interese cu exercitarea dreptului de preemțiune, în acest caz?! Doar imobilul respectiv nu este cumpărat pentru PNL sau pentru unul din consilieri, ci de o alta entitate, si anume Mun. Bc! In plus, unde este interesul personal al consilierilor, avand in vedere ca proprietar ar fi Municipiul, nu partidul, iar pe de alta parte, unde este actul de comerț? Proprietarul poate prelungi sau nu locatiunea pentru PNL, asta e altceva, cine și când va decide acest aspect, ar putea analiza conflictul de interese, insa în situația data, când consilierii voteaza pentru achiziționarea unui imobil de catre Primarie , nu exista conflict de interese. De fapt, exista conflict mai degrabă când s a hotărât de vicele liberal ne exercitarea recursului în procesul de retrocedare derulat cu mostenitorii, de catre Primarie. Acolo, da conflict, instituția publica nu a formulat o cale de atac, deși era parte în litigiu, fapt care a dus la câștigarea imobilului de catre mostenitori…

LĂSAȚI UN MESAJ