Reteaua de agent primar este avariata lânga Politie/Foto: Ramona Ionescu

Necazurile par sa se tina lant in curtea furnizorului de agent termic. O conducta de agent termic din reteua primara a orasului s-a spart in noaptea de duminica spre luni si a lasat fara apa calda si caldura aproximativ 6.000 de apartamente.

Instalatiile au fost oprite si golite pentru a face posibila interventia in zona Politiei Municipiului Bacau. De aceasta intrerupere vor fi afectati consumatorii care locuiesc in cartierul ANL Bucegi si Fagaras, cei de pe strazile Bicaz, Republicii, Garii, Energiei, Bistrita Lac, in centrul orasului si in zona de nord a Bacaului.

“Aceasta avarie a fost identificata pe ramura cea mai lunga a retelei de termoficare. Din fericire, la aceasta retea sunt racordati mai putini consumatori, decât pe cealalta ramura. Data fiind amploarea lucrarii, cel mai probabil, bacauanii din zonele afectate vor resimti caldura in apartamente abia miercuri”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermoenergy Group SA Bacau

Primele semne ale unei posibile avarii majore au aparut saptamâna trecuta la intersectia strazilor Spiru Haret cu str. Constantin Ene. Aburul care iesea prin gurile de aerisire nu prevestea nimic bun. Cu timpul, fisura a devenit tot mai mare in conducta, iar acum se impune inlocuirea ei.

Datorita amplasarii gurii de vizitare, este posibil ca circulatia rutiera sa se stranguleze in zona amintita, pe durata lucrarilor de interventie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Ieseau aburi de saptamana trecuta si traficul a fost perturbat dar nu au facut nimic, au asteptat sa se sparga teava! Pe strada Fagaras nu avem caldura/apa calda cel putin o data pe luna. Scuzele lor nu ma incalzesc cu nimic! Ar fi mai potrivit sa-si faca treaba cum trebuie si nu sa carpeasca de 7 ori in acelasi loc!

 2. oare in cazul CET cand vor intra organele abilitate in control?!
  zecile de milioane de euro investite din fonduri locale si europene unde sunt?
  dupa doua mandate stavarache reteaua de termoficare este in colaps,chiar nimeni nu-l ia la intrebari pe acest individ gaunos impreuna cu camarila care-l inconjura.
  DNA-ul la bacau urmareste doar mica coruptie din pieste sau ce face?

 3. Comentariile sunt de prisos…oare de ce nu se intelege ca sitemul de termoficare – incluzand Thermoenergy, unde s-au facut investitii astronomice ! – este falimentar si se continua sa pompeze banii nostrii in ceva putred ?! Cat timp se mai subventioneaza Thermoenergy ?

  Este clar nevoie de schimbarea solutiei de alimentare cu apa calda & caldura si asta se vede de multa vreme, DAR…

LĂSAȚI UN MESAJ