Pentru ca s-au deschis strandurile in oras, dar si pentru ca vara, in general, este anotimpul in care virusii si microbii sunt mai activi, medicii specialisti trag un semnal de alarma – s-au inmultit cazurile de conjunctivita. Unele dintre acestea, destul de grave, au nevoie si de tratamente de lunga durata.

Pentru prevenirea acestor afectiuni, oftalmologii recomanda sa se respecte cu strictete regulile de igiena – spalatul cât mai des pe mâini cu sapun, pentru a preveni potentiale infectii la nivelul ochilor cu bacterii si virusuri.

In plus, mai ales acum, in perioada de caldura, este bine sa se evite folosirea produselor cosmetice in exces sau a celor expirate, care pot deveni extrem de periculoase. Medicii mai spun ca trebuie sa existe o atentie sporita la contactul cu apa din piscina, care poate fi sursa de microorganisme infectioase, precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci, care pot provoca o serie de infectii, localizate.

In momentul in care infectia deja a aparut, trebuie evitata automedicatia, iar pacientul este bine sa se adreseze imediat unui cabinet medical. De asemenea, daca cineva din familie are conjunctivita, nu trebuie folosite aceleasi asternuturi si prosoape cu persoana respectiva.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ