Ioan Bulau, tatal a trei copii, face un apel catre cei care ii pot da o mâna de ajutor. Fiica sa cea mai mica, Madalina, in vârsta de 26 de ani, a fost diagnosticata cu ataxia Friedreich, o boala genetica, pentru care nu exista in prezent un leac. Aceasta se manifesta prin lipsa de coordonare care afecteaza maduva spinarii si nervii periferici si este degenerativa.

Boala afecteaza in special copiii si adolescentii, fiind asociata cu o deficienta de proteina. Boala Madalinei s-a declansat când aceasta avea doar 17 ani si daca la inceput inca putea sa isi desfasoare activitatile de zi cu zi, in prezent nu se poate deplasa decât cu sprijinul parintilor. Cel mai grav este ca tânara a intrat in depresie.

“Din clasa a XII-a nu a mai tinut legatura cu colegii. Acestia au plecat care incotro, ea nu a mai continuat cu studiile. Nu se mai poate deplasa decât foarte greu. Am incercat cu tot felul de tratamente, dar nu vad nici o imbunatatire”, ne-a povestit tatal. Diagnosticul tinerei a fost pus de medicii din Bucuresti, dar infirmat recent de medicii de la Iasi.

De altfel, dincolo de sprijinul financiar de care are nevoie, familia Madalinei spera sa gaseasca un medic bun, care sa poata reface investigatiile si sa confirme diagnosticul. “Daca am avea bani, am pleca la Târgu Mures, poate acolo sunt medici care ne pot ajuta. Nu imi permit sa gasesc un doctors bun. Vreau sa confirm ce are ca sa o putem trata mai bine”, mai spune Ioan Bulau. Intre timp, este bine venit si ajutorul unui psiholog care sa vorbeasca cu tânara si sa o ajute sa depaseasca momentele grele.

Cine doreste sa intinda o mâna de ajutor acestei familii, o poate contacta la numarul 0751/868331 sau pe strada Tazlaului, nr.1 sc.B, ap.1.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ