Poliţiştii băcăuani au depistat 11 autori de infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 80.000 de lei şi au confiscat bunuri, în valoare de 15.000 de lei, în cadrul unor acţiuni desfăşurate pe raza municipiului Bacău, Moineşti şi Comăneşti, pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

În perioada 17-18 ianuarie a.c., poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul silvic, prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a respectării prevederilor legale privinid activităţile de prestări servicii în domeniul reparaţiilor auto, precum şi a ilegalităţilor de orice natură.

În acest sens, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acţionat cu fermitate şi exigenţă în aplicarea prevederilor legale, sancţionându-i pe cei care încalcă legile.

Activităţile s-au desfăşurat împreună cu specialişti silvici, jandarmi şi poliţişti locali.

Cu ocazia executării acțiunilor au fost verificate 15 obiective economice, 22 de imobile, fiind, totodată, aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 80.000 de lei şi confiscate bunuri, în valoare de 15.000 de lei.

În urma acestor acţiuni, poliţiştii au legitimat peste 100 de persoane, din care 18 au fost conduse la sediul poliţiei pentru cercetări, fiind identificaţi 11 autori de infracţiuni.

Reducerea fenomenului infracţional în diferite domenii, îndeosebi silvic şi economic, reprezintă priorităţi pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău care continuă desfăşurarea acţiunilor în sistem integrat, în baza planurilor naţionale de acţiune.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat verificări la o societate comercială din Bacău ce are ca obiect de activitate comercializarea anvelopelor auto, second-hand.
Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că operatorul economic nu respectă prevederile legale în domeniu, având 322 de anvelope în plus faţă de stocul scriptic.
Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional de poliţişti cu amendă în valoare de 5000 de lei şi a fost dispusă măsura confiscării sumei de 14.490 de lei.

De asemenea, poliţiştii Comăneşti au depistat şi identificat doi localnici, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări s-a stabilit că cei doi bănuiţi ar fi sustras un telefon mobil de la un tânăr de 15 ani. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Alte articole