O asistenta a fost concediată de la Serviciul Județean de Ambulanță după ce o pacientă a căzut din mașina care o transporta la spital și a decedat.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 21/22 mai anul acesta, după ce apcienta în cauza a fost implicata într-un accident auto.

Un martor al evenimentului a chemat ambulanța deoarece femeia avea un comportament ciudat, era agitată dupa ce lovise cu autoturismul un gard.

Ea a fost urcată într-o ambulanță dar asistenta nu s-ar fi urcat ânga ea, ci lângă sofer. Pe drum, pacienta ar fi căzut din ambulanță și a decedat.

„Ca urmare a evenimentului produs in data de 22.05.2019 pe Calea Moldovei in municipiul Bacau, la nivelul SAJ Bacau s-a declansat o ancheta interna administrativa.

Comisia de cercetare disciplinara a analizat cazul si, avand in vedere prevederile art. 247 din Legea 53 din 2003, a concluzionat urmatoarele:

Fapta inregistrata in cadrul misiunii de serviciu din tura de noapte 21/22.05.2019 nu intruneste elementele constitutive ale unei abateri disciplinare in sarcina domnului ambulantier D.I.;

Fapta inregistrata in cadrul misiunii de serviciu din tura de noapte 21/22.05.2019 intruneste elementele constitutive ale unei abateri disciplinare in sarcina doamnei asistent medical B.G.

Conform prevederilor Legii 53 din 2003 si avand in vedere consecintele abaterii disciplinare s-a luat decizia de desfacere disciplinara a contractului individual de munca a doamnei asistent medical B.G.

Masura a fost comunicata persoanei in cauza, urmand a-si produce efectele juridice.

A fost informata filiala Bacau a OAMGMAMR pentru a decide daca a fost respectat codul de conduita etica al asistentului medical.” se arata intr-o informare SAJ Bacau