Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ), Dorian Pocovnicu, prefectul judetului, si primarii comunelor Stanisesti, Colonesti, Motoseni si Rachitoasa au vizitat, saptamâna trecuta, Franta. Din delegatie au mai facut parte cadre didactice si angajati ai CJ Bacau.

Deplasarea a avut loc in cadrul proiectului “Un altfel de sprijin pentru dezvoltarea zonelor rurale bacauane din Valea Zeletinului – promovarea invatarii si consolidarii limbii franceze in vederea dezvoltarii comunitare, in contextul extinderii relatiilor de colaborare cu Franta”. “Proiectul, initiat de CJ Bacau si Asociatia franceza «Amitié Roumaine Saint Leu la Forêt» in asociere cu cele patru comune din Valea Zeletinului si cu Asociatia de Prietenie Româno-Franceza «St.Leu la Forêt – Izvorul Berheciului», s-a bucurat de tot sprijinul din partea colegilor francezi, atât in privinta schimbului de experienta, cât si ca suport logistic”, a declarat Ionel Floroiu.

Bacauanii s-au intâlnit cu membrii Consiliului de Administratie al Asociatiei “Amitié Roumaine Saint Leu la Forêt”, au purtat discutii privind urmatorii pasi ai parteneriatului, iar profesorii au vizitat doua scoli gimnaziale si au participat la lectii.

PUBLICITATE

“Am stabilit lucruri certe, clare cu privire la ceea ce vom face in viitor ca sa incurajam francofonia si sa sprijinim, la nivel de administratie, acest proiect”, a mai spus Ionel Floroiu. Intre altele, profesorii francezi vor veni in România pentru a preda o saptamâna in scolile din cele patru comune, iar copiii români vor pregati un spectacol si vor vizita Franta in mai 2016. Delegatii bacauani s-au intâlnit si cu senatorul care coordoneaza Comisia de prietenie româno-franceza din Parlament, care a apreciat acest proiect si a promis ca-l va sprijini.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ